Košarka

Najava desetog kola Prvenstva BiH u košarci za muškarce – OKK Čelik gostuje ekipi Slobode u Tuzlu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava desetog kola Prvenstva BiH u košarci za muškarce – OKK Čelik gostuje ekipi Slobode u Tuzlu – Predstojećeg vikenda, 12./ 13.12.2020.godine na rasporedu je 10.kolo Prvenstva BiH u košarci za muškarce, u kojoj nastupa i zenički OKK Čelik.

Zenički OKK Čelik se nakon pet godina vratio u najviši rang bh. košarke i u narednom, 10. kolu je gost ekipi Sloboda iz Tuzle, koja je na skoru od četiri pobjede i tri poraza.

Utakmica se igra ove subote od 19 sati u KSRC Mejdan u Tuzli, a sudit će je Haris Bijedić, Nermin i Tarik Nikšić, a delegat će biti Jadran Lasetović.

OKK Čelik je na skoru od četiri pobjede i četiri poraza, a u drugom kolu bili su slobodni. Trenutno su u grupi timova koji su sakupili po 10 bodova.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Zeničani su doživjeli četiri gostujuća poraza, Široki 70:59, Promo Donji Vakuf 76:58, Čapljina 80:75 i Zrinjski 85:80, ostvarili tri domaće pobjede, Mladost Mrkonjić Grad 91:76, Kakanj 96:75 i Bratunac 83:80, te jednu gostujuću pobjedu, Bosna Royal 66:78, u drugom kolu su bili slobodni.

U izjavi za Zenicainfo pred utakmicu u Tuzli, trener Čelika Josip Pandža kaže:

-Pripremamo se za Slobodu, nemamo povreda i ja se nadam da ćemo dobro izgledati. Moramo igrati puno više od maksimuma da bi došli do pobjede, a ja vjerujem u ove momke, jer su pokazali u više navrata da vrijedimo više i ja se nadam dobrom rezultatu –, optimista je Pandža pred gostovanje u Tuzli.

Evo rasporeda 10.kola, 12.12. prema nominaciji iz KS BiH:

Sloboda – Čelik (19h)

Leotar – Zrinjski (17)

Borac – Bratunac (12./13.12.)

Široki – Kakanj (17)

Promo D.V. – Mladost (M.G.) (17)

Spars Realway – Bosna Royal (18)

(Slobodna je ekipa Čapljina)

Utakmice će se igrati bez prisustva navijača zbog pandemije koronavirusa (COVID-19) u cijelom svijetu.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno