Biznis

NAJAVA: Dan otvorenih vrata u LIND laboratoriji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozivamo privrednike iz građevinskog sektora da prisustvuju događaju „ Dan otvorenih vrata u LIND laboratoriji za ispitivanje sigurnosti proizvoda u okviru Agencije ZEDA – Ispitivanje građevinske stolarije (prozora i vrata)  za CE označavanje “,  koji će se održati 10.10.2023. godine u prostorijama Agencije ZEDA sa početkom u 11h.

Ovo je prilika da proizvođače građevinske stolarije (prozora i vrata), distributere, uvoznike i ovlaštene predstavnike upoznamo sa ispitivanjima koja se izvode u LIND laboratoriji za ispitivanje sigurnosti proizvoda u okviru Agencije ZEDA.

Laboratorija LIND je jedina akreditovana laboratorija u Bosni i Hercegovini koja ispunjava zahtjeve standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2018 za izvođenje mehaničkih ispitivanja namještaja, opreme za dječija igrališta, a sada i građevinske stolarije (prozora i vrata) a u svrhu zakonski obavezujućeg CE označavanja prozora i vrata.

Da bi proizvođač, distributer, uvoznik i ovlašteni predstavnik stavio na tržište građevinske proizvode – prozore i vrata, potrebno je da ocijeni usaglašenost proizvoda i postavi CE oznaku prema važećim harmoniziranim tehničkim specifikacijama, a u skladu sa važećim bh. zakonima i podzakonskim aktima koji uređuju ovu oblast.

U svrhu ocjenjivanja usklađenosti građevinskih proizvoda (prozora i vrata) prema važećim harmoniziranim tehničkim specifikacijama (standard BAS EN 14351-1+A2:2018) potrebno je da proizvođač, distributer, uvoznik, ovlašteni predstavnik:

– ispita građevinski proizvod (prozore i vrata) u laboratoriji akreditovanoj prema zahtjevima standarda

BAS EN ISO/IEC 17025:2018 – (Initial type testing – ITT),

– izradi Izjavu o svojstvima i

– postavi CE oznaku na proizvod.

Ukoliko želite biti učesnik ovog događaja potrebno je da se prijavite putem e-maila: [email protected] i potvrdite svoj dolazak do 09.10.2023. godine.

Program_Dan otvorenih vrata LIND ZEDAStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM