Zenica

NAJAVA: Aktivnosti Udruženja “Kula Gorica” povodom Dana državnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mi u Eko-etno arheološkom udruženju,, Kula Gorica” Zenica redovno svake godine organizujemo manifestacije u povodu obilježavanja najznačajnijih datuma u istoriji jedine domovine Bosne i Hercegovine pa smo tako 1.marta vozili biciklom i trčali od Radakovo (Zenica) do Kule Gorica i svečano uz intoniranje himne podigli zastavu. Zatim smo 29.08. u čast godišnjice potpisivanja Povelje Kulina bana biciklom vozili na relaciji Zenica/Mostar/Dubrovnik a trenutno planiramo aktivnosti na organizaciji obilježavanja Dana Državnosti.

S obzirom da se radi o vrlo važnom datumu nastojimo da sadržaj manifestacije bude na visokom nivou pa smo planirali pozvati bicikliste iz našeg grada Zenica i iz drugih gradova koji će voziti ustaljenom dionicom od Radakovo (Zenica) – ulicom Bistra Nuova – Gorica, nekih 7 kilometara. Start biciklista je planiran i 12:00 sati iz Zenice prema (Radakovo-kod osnovne škole) i do cilja (Kula Gorica) svi bi trebali stići do13:00 sati kada je planirano svečano podizanje zastave uz intoniranje himne, nakon toga čas istorije i druženje uz sendviče i sokove.

Naši članovi udruženja-eko sekcija su i ove godine planirali zasaditi 25 sadnica drveća na dionici šetačke – relax staze od Kule Gorica do Slapova dio Eko projekta kojeg finansira Grad Zenica, i očistiti smeće uz šetnicu, a takođe se planira čišćenje divlje deponije u šumi iznad Slapova na Bosni te postavljanje čelične zaštitne ograde da bi se spriječilo dalje istresanje smeća u samu šumu gdje će se postaviti veliki znak sa upozorenjem o zabrani odlaganja smeća i broj telefona inspekcije i policije-slogan udruženja: ,,Ne bacaj smeće, zasadi drveće i cvijeće”.

Dijeliti ćemo letke sa pozivom svim građanima da budu uz naše udruženje u zaštiti okoliša.

Čestitamo Dan Državnosti.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno