Nogomet

Najava 4.kola u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, derbi kola Moševac – Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava 4.kola u Drugoj ligi FBiH – Ovog vikenda, 04. i 05.9.2021.godine, igra se 4.kolo u Drugoj nogometnoj ligi FBiH, grupa Centar u kojoj nastupa i zenički NK Čelik.
Nakon minimalnog domaćeg poraza od 0:1 na startu sezone, u 1.kolu, od Stupčanice iz Olova, nogometaši Čelika su u 2.kolu pobjedili u Zavidovićima ekipu NK Krivaja sa 0:3, a zatim u 3.kolu kod kuće visoko porazili UNIS iz Vogošće sa 6:0.

U ovom 4.kolu zenički drugoligaš Čelik gostuje kod ekipe Moševac u Maglaju.

Utakmica NK Moševac – NK Čelik igra se u nedjelju 05. septembra 2021.godine sa početkom u 16:30 sati gradskom stadionu u Maglaju.
Službena lica na utakmici u Maglaju: Glavni sudija Samir Kapo (Kakanj), pomoćnici A1 Kenan Bekrić (Tešanj), A2 (Adis Aljukić (Kakanj), delegat Admir Smajić (Sarajevo).
Nakon tri kola maksimalan učinak od tri pobjede i devet bodova imaju Stupčanica iz Olova, visočka Bosna i Moševac. Bez bodova su Kolina iz Ustikoline i Rudar iz Breze. Zenički Čelik ima dvije pobjede, jedan poraz, šest bodova, peto je mjesto i gol razliku 9:1.

Parovi 4.kola, u 16,30 sati::
Subota, 04.9.2021.
Visoko: Bosna – Natron
Zavidovići: Krivaja – Rudar (B)
Sarajevo: UNIS – Baton
Sarajevo: Famos – Borac (J)
Nedjelja, 05.9.2021.
Maglaj: Moševac – Čelik
Ilidža: Moščanica – Kolina
Prača: Jahorina – Azot
Olovo: Stupčanica – Usora

Derbi 4.kola, definitivno, je utakmica u Maglaju između ekipe Moševca, koja ne zna za poraz i ovu sezonu igra preporođeno i zeničkog Čelika, koji je podigao Drugu ligu na viši nivo interesantnosti gdje god se pojavi, jer je riječ o bivšem bh Premijerligašu i dugogodišnjem članu najvišeg ranga takmičenja u bivšoj SFRJ. Prema saznanjima i jedna i druga ekipa su čvrste i fizički spremne ekipe i vjeruje se da će sitnice odlučiti ovaj derbi.

-Očekuje je užarena atmosfera i zasigurno dolazak Robijaša koji Čeliku daju vjetar u leđa, dok domaća ekipa puna samopouzdanja želi nastaviti niz i pokušati ostati neporažena i zasjesti na vrh tabele-, objavljeno je na Druga liga Centar.

Inače, u ekipi Moševca trenutno nastupa nekoliko igrača, koji su ponikli, igrali za zeničke klubove ili su sa zeničkih prostora. Pomoć za prethodno napisano smo potražili od jednog od njih, Nermina Pašalića, bivšeg kapitena MNK Neimari Zenica i donedavno člana NK Stupčanicam, sada standardnog u NK Moševac.

-U Moševcu je Mahmut Mujak (prešao iz juniora Čelika u Moševac), Samir Skomorac (prije par godina prešao iz TOŠK-a u Moševac), Samir Talić (prešao iz Crikvenice-Hrvatska, igrao u zeničkom Rudaru), prvi i drugi golman Moševca, Hanan Kaknjo (prošao školu Čelika, a prešao iz NK Vis Sim Bau Kosova) i Venes Huskić (nastupao sa MNK Neimare Zenica), Amel Pjanić (bio prvi golman do nesreće koju je imao, a sad je trener golmana)…-, saopštio nam je Pašalić.

U vezi nedjeljnog derbija Pašalić nam je izjavio:
– Bit će dobra utakmica to garantujem, a prednost bi dao našoj ekipi jer igramo na domaćem terenu, dobra smo ekipa i sa jakom klupom, trener nam je mlad i školovan, sad će ići da polaze za A licencu, dobro nas taktički priprema za svaku utakmicu. Ono sto najviše krasi Moševac je to da svaku utakmicu idemo da pobjedimo igrom na terenu. Prošle godine su završili 4. na tabeli i uvijek smo tu u vrhu.

O trenutnoj formi dovoljno je da kažem da smo pobjedili FK Borac Jelah u gostima u prošlom kolu, oni su prošle godine osvojili Drugu ligu centar, ali u doigravanju nisu ušli u Prvu ligu, ne pamti se kad je neka ekipa odnijela sva tri boda s Jelaha -, optimista je Pašalić.

E.Imamović, Foto D.Kurbrgović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno