Nogomet

Najava 3.kola BHT Premijer lige BiH – Čelik igra u petak u Širokom Brijegu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava 3.kola BHT Premijer lige BiH – Čelik igra u petak u Širokim Brijegom – Utakmicom između Širokog Brijega i Čelika u petak u 19,30 na stadionu Pecara počinje 3. kolo BHT Premijer nogometne lige. Preostale utakmice, dvije u subotu, a tri u nedjelju. Derbi kola igra se u Banjaluci između dvije ekipe, koje imaju po dvije pobjede u prva dva kola, a to su Borac i Mladost Doboj Kakanj.

Ništa manje neće biti interesante utakmice u Bijeljini između Radnika i mostarskog Zrinjskog, te u Širokom Brijegu između istoimene ekipe i zeničkog Čelika.

Širokobriježani ulaze u ovaj susret kao favoriti i nastojat će da ostvare drugu pobjedu na domaćem terenu i da se uključe u gornji dio tabele. Čelik je sa druge strane jedina ekipa, uz Slobodu, koja nakon prva dva kola nije postigla gol i u ovaj susret ulaze pod imperativom da ostvare dobar rezultat i da Pecaru napuste sa barem jednim bodom. U prošloj sezoni Čelik i Široki Brijeg igrali su 4 utakmice, Široki Brijeg je ostvario dvije pobjede, Čelik jednu, a jedan susret je završen neriješeno.

Za utakmicu u Širokom Brijegu trener Čelika Kemal Hafizović neće imati na raspolaganju Hadžikadunića i Mahmutovića, dok Kouadio ima problema s preponom. Potrebnu papirologiju i registraciju su završili Germain Kouadio, Dino Ćemalović i Fenan Salčinović, te će biti na raspolaganju šefu struke za narednu utakmicu.

-Mislio sam da ću imati sve igrače na raspolaganju, ali eto još certifikati nisu stigli za Aidina Mahmutovića i Elmina Hadžikadunića. Kouadio se žalio na bol u preponi, tako da jutros nije trenirao, ali on će ići s nama u Široki Brijeg i mislim da će ipak nastupiti u petak. Nama kao ekipi fali temelj, nismo prošli pripreme, ovi bitni igrači, odnosno pojačanja došli su pred početak prvenstva i naravno da treba vremena da se sve to uklopi, a najprije da dođu na željeznu fizičku spremu. Mi ćemo sutra siguran sam dati sve od sebe, imat ćemo sigurno dobre uslove za igru, pa na kraju nek pobijedi bolji-, kazao je za SportSport.ba Kemal Hafizović.

Donosimo kompletan raspored utakmica 3.kola (04./05./06.8. 2017.god.), parovi – satnica:

Petak, 04.8.2017.:

Široki Brijeg – Čelik (19,30) Moja TV
Službena lica za utakmicu u Širokom Brijegu:

NK ŠIROKI BRIJEG –  NK ČELIK
Datum 04.08.2017. TV prijenos MOJA TV
Sudija Musa Mateo – Čitluk
Termin 19:30 A 1 Baković Haris – Sarajevo
Mjesto Široki Brijeg A 2 Musa Jure – Čitluk
Delegat Omanović Ramiz- Bihać 4 Bjelica Vladimir – Istočno Sarajevo
Posmatrač suđenja Ribić Emir – Bugojno 5

Subota, 05.8.2017.:
Radnik – Zrinjski (18,00)
Željezničar – Vitez (20,30) Moja TV

Nedjelja, 06.8. 2017.god.
Krupa – Sloboda (17,00) BHT1
Sarajevo – GOŠK (20,00) Moja TV
Borac – Mladost DK (20,00)

E. Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno