Košarka

Najava 14. kola Prvenstva BiH u košarci za muškarce – OKK Čelik domaćin ekipi HKK Široki

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava 14. kola Prvenstva BiH u košarci za muškarce – OKK Čelik domaćin ekipi HKK Široki – Naredna tri dana na rasporedu je 14.kolo Prvenstva BiH u košarci za muškarce (prvo kolo drugog dijela lige), u kojoj nastupa i zenički OKK Čelik. Jedna utakmica na rasporedu je sutra 08.1, četiri u subotu 09.1 i jedna u nedjelju 10.1.2021.godine.

Utakmice će se igrati bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa (COVID-19) u cijelom svijetu.

Zenički OKK Čelik se nakon pet godina vratio u najviši rang bh. košarke i u narednom, 14. kolu je domaćin ekipi HKK Široki, koji je na omjeru 7:4 u pobjedama i porazima, 18 bodova. Čelik je na omjeru od šest pobjeda i šest poraza, 18 bodova kao i ekipa Širokog.

U prvom kolu prvenstva, košarkaši Čelika  su poraženi u Širokom rezultatom 70:59.

Utakmica se igra sutra, 08.1.2021.godine, u 17 sati na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici, bez prisustva publike zbog epidemiološke situacije.

Trener OKK Čelik Josip Pandža svjestan je kvaliteta sutrašnjeg protivnika, nada da će njegov tim ponoviti igru i pristup kao protiv sarajevskog Sparsa, te da će upisati novu pobjedu:

-Puni smo samopouzdanja nakon pobjede i igre protiv Sparsa. Ta utakmica je pokazala da ovaj tim ima kvalitete, odigrali smo sjano, posebno u odbrani i veoma sam zadovoljan bio nakon te utakmice. Ipak sutra nam dolazi Široki, koji je istina u maloj krizi, ali to je dobra ekipa, koja će se sutra pokušati vaditi protiv nas. Oni imaju sigurno imperativ pobjede, jer liga je dosta izjednačena, mala je razlika između ekipa u vrhu i donjem dijelu tabele. Svi igrači su zdravi i spremni da sutra ostave srce na terenu, kako bi upisali novu pobjedu, koja bi nas zadržala u gornjem dijelu tabele -, kazao je za SportSport.ba Josip Pandža.

Povodom ove utakmice sa Širokim prenosimo izjavu i Merisa Bečirovića, košarkaša OKK Čelik:

-U petak nas očekuje jako teška utakmica protiv ekipe HKK Široki. Naporno radimo i timski duh je odličan. Mislim da uz fokus svih 40  minuta, možemo doći do željenog rezultata -, izjavio je Bečirović.

Inače, OKK Čelik je prvi dio prvenstva završio sa skorom od šest pobjeda i šest poraza, a u drugom kolu bili su slobodni. U prvom dijelu prvenstva Zeničani su doživjeli pet gostujućih poraza, Široki 70:59, Promo Donji Vakuf 76:58, Čapljina 80:75,  Zrinjski 85:80 i Borac BL 72:71, jedan domaći poraz od Leotara 75:78, ostvarili četiri domaće pobjede, Mladost Mrkonjić Grad 91:76, Kakanj 96:75, Bratunac 83:80 i Spars Realway 74:65, te dvije gostujuće pobjede, Bosna Royal 66:78 i Sloboda TZ 61:67, u drugom kolu su bili slobodni.

Parovi 14.kola (Izvor ksbih):

Čelik – Široki, 08.1. u 17h

Leotar – Spars, 09.1. (17)

Kakanj – Čapljina (17)

Bosna Royal – Mladost (MG), (19)

Sloboda (TZ) – Borac (BL), (19)

Bratunac – Promo (DV), 10.1. (18)

(Slobodna je ekipa Zrinjski)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno