Politika

Naida Omerdić: Postaviti ležeće policajce na nadvožnjaku između Crkvica i Lamele

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naida Omerdić: Postaviti ležeće policajce na nadvožnjaku između Crkvica i Lamele – Predsjednica Foruma mladih Naše stranke u Zenici Naida Omerdić pokrenula je inicijativu za postavljanje ležećih policajaca na nadvožnjaku koji vodi od Crkvica do Lamele.

“Na ovom nadvožnjaku pod hitno bi trebalo postaviti ležeće policajce, jer brojni su slučajevi kada su pješaci stradali zbog neprilagođene brzine koju vozači razvijaju na ovoj cesti. Očigledno je da dosadašnji mehanizmi za usporavanje vozila, postavljeni prije par godina, nisu mnogo pomogli jer su se strašne nesreće događale i nakon toga. Trenutno umjesto ležećih policajaca preko ceste stoje samo tragovi farbe, što nije dovoljno da spriječi vozače da jure pravcem od Crkvica do Lamele”, rekla je Omerdić.

U Našoj stranci u Zenici ističu da se na ovom mostu ne poštuje ograničenje brzine.

“Na mostu je ograničenje 30 km/h ali to se ne poštuje, policijska patrola kod centra nekad ima učinka kad se objavi da tu stoje, pa vozači znaju da moraju usporiti, ali to nije stalno i dugoročno rješenje. Postavljanje ležećih policajaca nije skupa investicija, a umnogome bi povećala sigurnost svih učesnika u saobraćaju i pomoglo našim sugrađanima koji se žale na opasnost prelaska preko ove ceste”, dodala je Omerdić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno