Zenica

Nagrađeni za Dan Općinskog suda Zenica

Najviše posla imaju sudovi u Zeničkom, Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nagrađeni za Dan Općinskog suda Zenica – Svečano je danas obilježen Dan Općinskog suda u Zenici.

Predsjednica Suda Dijana Ajanović
Predsjednica Suda Dijana Ajanović

– Obilježavanje Dana Suda dio je tradicije uspostavljene prije punih pedeset godina i to je prilika da o nama progovorimo u pozitivnom svjetlu, što je naročito važno danas, kada se često spominjemo u negativnom kontekstu i senzacionalističkim vijestima, – istakla je prilikom današnje svečanosti predsjednica Općinskog suda u Zenici, Dijana Ajanović.

– Sa 30. aprilom bili smo riješili 568 predmeta više od priliva. Nažalost, sa današnjim danom, zbog predatih novih 4.400 prijedloga za izvršenje iz VIK-a, priliv je dostigao 31.500, zbog čega više nismo u prednosti. No i broj od 28.600 riješenih predmeta je ogroman, kazala je predsjednica Ajanović.

Zahvalnice su uručene i nekolicini vanjskih saradnika Suda sa kojima sudije i ostali uposlenici imaju dobru saradnju- stečajnom upravniku Izudinu Aliću, sudskim vještacima Draganu Labudoviću i dr. Kemalu Čustoviću, predstavnica Porezne uprave u Zenici Semini Kusturi- Imamović te predstavniku Inspekcijske uprave Grada Zenica Tvrtku Mišanoviću.

Sudija Srećko Kokor
Sudija Srećko Kokor

Prilika je to i da se zaslužnim saradnicima dodijele priznanja i zahvalnice. Posebnu zahvalnost na doprinosu pozitivnoj promociji i efikasnosti ove sudske institucije tokom protekle godine, uprava Suda je iskazala svojim službenicima, Ameli Vehabović, Lejli Telalović, Sanji Šoko, Ameli Đozo i Amri Direk. Priznanje za izvanredne rezultate u radu i uticaju na jačanju povjerenja javnosti u nezavisno sudstvo, Justicijska lenta, ove godine je uručena sudiji Srećku Kokoru.

Okolnosti u kojima danas rade općinski sudovi, najčešće sa nedostajućim kadrom, usložnjene su, između ostalog, masovnošću komunalnih predmeta, kojima ponekad i nije mjesto na sudu. 120 hiljada je predmeta koji se odnose na zahtjeve za naplatu potraživanja komunalnih preduzeća i njihov se broj stalno povećava, upozorava predsjednica Suda, podsjetivši i građane i komunalna preduzeća, na mogućnost vansudske nagodbe.

U Općinskom sudu u Zenici danas rade 34 mosioca pravosudnih funkcija, šest ZK referenata i 120 raznih sudskih službenika. Sudije su i u ovim okolnostima, s krajem 2015. ostvarili normu sa 137 posto i uz to dostigli kvalitet od 94,4 posto, istaknuto je danas, uz Dan Općinskog suda u Zenici.   (RTVZE / Direktno)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno