Nogomet

Nagrada za dobre rezultate: Zmajevi u drugoj jakosnoj grupi pred žrijeb za EURO 2024

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nagrada za dobre rezultate: Zmajevi u drugoj jakosnoj grupi pred žrijeb za EURO 2024- Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je lider grupe 3 Lige nacija B.

Nakon tri odigrana susreta Zmajevi imaju pet bodova, a dobre igre u junskom prozoru donijelu su nam i bolju startnu poziciju u kvalifikacijama za EURO 2024.

Izabranici Ivayla Peteva, zajedno sa reprezentacijom Ukrajine, napredovali su u drugi šešir, a u treću jakosnu grupu, prema trenutnom stanju, ispali su Island i Škotska.

Stoga su izuzetno bitne i preostale tri utakmice u Ligi nacija, jer bismo dobrim rezultatima zadržali poziciju u drugom šeširu, što bi nam dodatno olakšalo posao u kvalifikacijama za EP.

Osim BiH i Ukrajine u drugoj jakosnoj grupi, trenutno su i Poljska, Njemačka, Francuska, Engleska, Vels, Švicarska, Norveška, Izrael i Finska.

Žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine održat će se 9. oktobra u Frankfurtu, a jakosne grupe, odnosno šeširi, formirat će se na osnovu rezultata u Ligi nacija.

 

Po dvije prvoplasirane ekipe iz svih deset kvalifikacionih grupa izborit će nastup na EURO-u, gdje će se pridružiti domaćinu Njemačkoj.

Preostala tri mjesta popunit će se kroz Ligu nacija (pobjednici grupa, a koji se kroz kvalifikacije ne plasiraju na EP, igrat će baraž u martu naredne godine).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno