Kultura

Nagrada za BNP na Festivalu mladog glumca ZAPLET 08

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova nagrada za predstavu BNP-a na Festivalu mladog glumca ZAPLET 08 u Banjoj Luci – Najnagrađivanija predstava BNP-a ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” je odigrana u ponedjeljak, 24. oktobara u Gradskom pozorištu Jazavac u Banjoj Luci na Festivalu mladog glumca ZAPLET 08. Predstava je nastala po tekstu Tanje Šljivar, a rediteljski je i glumački uradak Mirjane Karanović.

Mirjana Karanović je iste večeri na Festivalu ZAPLET 08 dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje večeri.
Predstava ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” je nastala u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i od premijerne izvedbe krajem februara, ova predstava do sada je ukupno osvojila devet prestižnih festivalskih nagrada.

Pored Mirjane Karanović, u ovoj duodrami igra mladi glumac iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta, Enes Salković, koji je ovogodišnji dobitnik nagrade za najboljeg mladog glumca na prestižnom Sterijinom pozorju u Novom Sadu za ulogu Milana u ovoj predstavi.

”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” je drama koja koncept role play-a, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, pa i jezik sam, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja – ispričati sopstveni život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri. U junu, u javnom toaletu, Mara, žena u četrdesetim godinama i Milan, koji te večeri slavi rođendan, još uvijek tinejdžer, (slučajno?) se sreću i pokušavaju da ispričaju jedno drugom sopstvene živote. Kao okidače za sjećanja koriste slučajne natpise po pločicama WC-a, a nepouzdanost i nepostojanost bilo kog tjelesnog, emotivnog ili mentalnog sjećanja se kroz četiri scene u kojima igraju arhetipske odnose majka-sin, otac-kćerka, brat-sestra i ljubavnica- ljubavnik, pokazuju se kao jedine istine koje je o samom sebi moguće izreći.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno