Zenica

Nadziranje aktivnosti na uklanjanju pasa lutalica

Nadziranje aktivnosti na uklanjanju pasa lutalica – Kako smo i ranije informisali javnost, a na osnovu određenih analiza i parametara, psi lutalice ozbiljno ugrožavaju sigurnost građana a naročito djece. Pored ugriza i straha koji izazivaju kod građana, napadi pasa lutalica mogu imati dalekosežne i trajne posljedice na zdravlje ljudi, a naročito kada je u pitanju psihofizičko zdravlje djece.

Drugi, ne manje bitan negativan efekat velikog broja pasa lutalica je onečišćenje okoline, koji takođe ne treba izgubiti iz vida, jer je svima poznato da prisustvo velikog broja pasa lutalica uzrokuje znatno onečišćenje parkova, javnih površina i gradskih ulica.

Takođe je utvrđeno da psi lutalice svakodnevno pričinjavaju materijalnu štetu građanima, oštečujući pneumatike i druge dijelove na njihovim vozilima.

U vezi sa spomenutom problematikom Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je u proteklom periodu inicirala nekoliko sastanaka, sa ciljem iznalaženja određenih rješenja a dana 12.01.2017. godine, predstavnici Uprave policije i Policijske uprave I su prisustvovali sastanku koji je održan u prostorijama preduzeća Alba Zenica d.o.o., na kojem je razgovarano o daljnim aktivnostima i konkretizaciji mjera koje će biti poduzimane u narednom periodu sa ciljem ukljanjanja pasa lutalica sa ulica.
Kako smo informisani na održanom sastanku, dana 18.01.2017. godine, će započeti aktivnosti uposlenika preduzeća Alba Zenica na uklanjanju pasa lutalica na području Grada Zenica, te u tom kontekstu upozoravamo građane da u interesu opšte sigurnosti i sprječavanja nastupanja pomenutih posljedica, ne ometaju radnike preduzeća Alba Zenica u njihovim aktivnostima na uklanjanju pasa lutalica.

Policijski službenici Policijske uprave I u Zenici će pružiti svu potrebnu pomoć, te zadokumentovati i sankcionisati svako ometanje ovih aktivnosti.

Skrećemo takođe pažnju da je iznošenje ostataka hrane i ostavljanje istih na javnim površinama u cilju hranjenja pasa lutalica suprotno komunalnom redu, te će i u tom pogledu biti poduzete odgovarajuće mjere u saradnji sa Gradskom upravom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem