Biznis

Na vrijeme zaštitite organizam od negativnih uticaja zagađenog zraka!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zimski dani su pred građanima Zenice, koji se mogu negativno odraziti na zdravlje i organizam, posebno zbog uticaja zagađenog zraka.

Do zagađenja najčešće dolazi zbog sagorijevanja fosilnih goriva (uglja, nafte i plina), ili sagorijevanja drva i drugih naftnih goriva, te povećane upotrebe uglja u svrhu zagrijavanja stambenog i poslovnog prostora.

U velikim gradovima, automobili, autobusi i kamioni, su glavni zagađivači zraka. Oni u zrak ispuštaju dim koji može sadržavati ugljenmonoksid, azone okside, ugljovodonike, olovo i razne čestice. Ovi dimovi mogu biti vrlo opasni, jer mogu prouzrokovati nadraženje očiju, nosa, grla i pluća.

Efikasan saveznik za borbu protiv zagađenog zraka je aronija, najzdravija biljka na svijetu.

Šta je aronija?

Aronija je izuzetno ljekovita i korisna biljka, koja potiče sa istoka Sjeverne Amerike. Spada u kategoriju bobičastog voća i najviše liči na borovnicu. Ima kiseli i trpki okus. Otporna je na zimu i mraz, pa tako preživljava na temperaturama i do -47 stupnjeva Celzija, zbog čega nosi naziv sibirska borovnica.

Posljednjih nekoliko godina povećan je uzgoj aronije u evropskim, posebno balkanskim državama (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija…)

Poznato je kako su nakon nuklearne katastrofe u Černobilu plodovi aronije korišteni za ublažavanje zdravstvenih tegoba ozračenih osoba.

Ljekovita dejstva

Ljekovitost aronije je čuvena širom sveta, i zato je ova biljka stekla ogromnu popularnost i sve se više uzgaja upravo u ljekovite svrhe.

Aronija je bogata antioksidansima, flavonoidima, mineralima u tragovima, folnom kiselinom i vitaminima  B, C i E. Zbog visokog udjela antioksidanata i vitamina C i E, aronija djeluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno.

Dobrobiti aronije:

  • odličan je izvor antioksidanata
  • ima antiupalna svojstva
  • sprečava bolesti srca i krvnih žila
  • reguliše krvni tlak
  • reguliše razinu šećera u krvi
  • stimulira rad štitnjače
  • povoljno djeluje na probavni sustav
  • poboljšava pamćenje i koncentraciju
  • jača imunitet
  • štiti od virusa i bakterija
  • pročišćava organizam

aronija-sokSok od aronije

Aroniju možete konzumirati kao svježu u obliku bobica, ili u tečnom stanju, kao sok od aronije. Istina, sok od aronije je skuplji od ostalih sokova, ali se zato koristi u manjim količinama, pa vam cijena ostaje na istom nivou. Već smo pomenuli koja su ljekovista svojstva aronije.

Naša aronija je 100 % prirodna i bez pojačivača okusa, bojila i sladila, aditiva i šećera!

Cijena

100 % prirodni sok od aronije možete nabaviti po cijeni od 18,00 KM za 0,75 l. Tri flaše od 0,75 l koštaju 45,00 KM!

Kako naručiti aroniju u Zenici?

Pozivom na broj telefona 062 136 290 (BESPLATNA DOSTAVA ZA PODRUČJE GRADA ZENICE!)

Posjetite njihovu web stranicu na adresi: www.aronijabih.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno