Info

Na Večeri Kur’ana u Begovom Hanu dodijeljene stipendije studentima i učenicima iz Fonda MIZ Žepče

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Večeri Kur’ana u Begovom Hanu dodijeljene stipendije studentima i učenicima iz Fonda MIZ Žepče – U okviru obilježavanja mjeseca rođenja Allahovog Poslanika Muhammeda, a. s., i manifestacije ”Tebi, o Allahov Poslaniče” sinoć je u žepačkom džematu Begov Han organizirana ”Večer Kur’ana”.

Odlomke iz Kur’ana učili su imami Medžlisa IZ Žepče: Irdin ef. Tutnjić, Senad ef. Mujić, Fadil ef. Imamović i Amed ef. Muhamed, a ilahije dječiji hor mekteba Begov Han.

Nakon uvodnog obraćanja glavnog imama Džafer ef. Gračića, prisutnima se obratio muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, govoreći o životu i osobinama Božijeg Poslanika Muhammeda, a. s., o značaju pravilnog razumijevanja njegove misije, te o mevludu kao izrazu naše ljubavi prema Muhammedu, a. s.

Muftija je, između ostaloga, istakao da je Poslanik, a. s., insistirao i govorio o tome da svako ko radi neki posao, uradi ga najbolje što može. Tako da je težnja ka izvrsnosti i perfekcionizam u onome što radimo istinska praksa Posnanika Muhammeda, a. s. Također, muftija je naglasio da vjernici sa područja Medžlisa IZ Žepče i kroz učešće u projektu stipendiranja učenika i studenata najbolje praktikuju i slijede sunnet, jer Poslanik Muhammed, a. s., je rekao ”Najbolji od vas su oni koji su najkorisniji ljudima”.

”Večer Kur’ana” završena je dodjelom 48 stipendija iz Fonda za stipendiranje nadarenih i socijalno-ugroženih učenika i studenata koji pri Medžlisu Islamske zajednice Žepče djeluje već 20 godina, od 1999. godine. U proteklih 20 godina iz ovog fonda stipendiran je 631 učenik i student (430 srednjoškolaca i 201 student), sa ukupnih 334.093,00 KM. Sredstva za ovaj fond prikupljaju se najvećim dijelom putem sergija u žepačkim džematima, svakog prvog petka u mjesecu, a dijelom i putem donacija pojedinaca i ustanova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno