Sudske klupe

Na triježnjenju zadržana 41 osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na triježnjenju zadržana 41 osoba – U službenim prostorijama zadržana 41 osoba zbog vožnje pod dejstvom alkohola

U vremenskom periodu od 15.02. do 09.03.2017. godine, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, u okviru pojačanih aktivnosti na kontroli vozača i vozila, a zbog nepoštivanja odredbi iz člana 174. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH, u službenim prostorijama zadržali 41 osobu do otrežnjenja.

Naime, za navedene osobe je utvrđeno da su upravljala motornim vozilima pod dejstvom alkohola, zbog čega su i sankcionisana, te im je izrečena i mjera zadržavanja do otrežnjenja u skladu sa članom 224. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH.

Upozoravamo sve vozače da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i u narednom periodu nastaviti sa navedenim aktivnostima, te drugim ciljanim aktivnostima koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se bezbjednost saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na što veći nivo, a počinioci prekršaja u saobraćaju sankcionisali.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno