Rekreacija

Na stotine planinara učestvovalo u 19. Željezarskoj transferzali

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na stotine planinara učestvovalo u 19. Željezarskoj transferzali – PD “Željezara” Zenica organiziralo je  svoju tradicionalnu 19. Željezarsku transferzalu. Transferzala je krenula iz sela Sebuje, pa dalje preko Bijelih voda, Kraljevina gdje su se planinarima priključili mještani donjogračanskog i babinskog sliva, zatim preko Kotarova, do Smetova.

U Željezarskoj tranferzali ove godine učestvovalo je 26 planinarskih društava, od toga dva iz Hrvatske i sva planinarska društva Grada Zenice. Rutom Sebuje – Smetovi pješačili su planinari iz Maglaja, Sarajeva, Visokog, Tuzle, Viteza, Travnika, Turbeta, Ilijaša, Kozarca i Cazina, Novog Travnika, Viteza i Srebrenika.

Meco Suad iz PD “Džemal Bijedić“ Sarajevo i Zuhdija Džafo iz PD “Bijambare” Ilijaš kažu da su njihovi članovi učesnici Željkezarske tranferzale svake godine, te da i na nihovim planinarskim manifestacijama učestvuju planinari iz Zenice.

U ovom tradicionalnom pohodu učestvovali su planinari svih generacija, a među njima i najmladji, petogodišnji Tarik Telalović. Prema riječima Rame Šepera (PD Željezara Zenica) ovo je po masovnosti, nakon Dana planinara Federacije BiH, najveći planinarski pohod u BiH. Na Smetove je oko 300 učesnika stiglo u ranim popodnevnim satima, gdje su domaćini za sve učesnike obezbijedili tople napitke i ručak (vojnički grah).

Zahvalnice su organizatori dodijelili svim planinarskim društvima, kao i RTV Zenica – mediju koji je pratio sve dosadašnje željezarske transferzale. (A.H. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno