Nogomet

Na redu Zenica: Reci DA ženskom nogometu

Detalj sa festivala nogometa-fudbala za djevojčice
Detalj sa festivala nogometa-fudbala za djevojčice
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na redu Zenica „Reci DA ženskom nogometu/fudbalu“

Ranije smo objavili da manifestacija Festival ženskog fudbala pod sloganom „Reci DA ženskom nogometu / fudbalu“, ove godine imaće svoje peto izdanje u organizaciji NS/FS BiH. Sa ciljem da se što više djevojaka uključi u ženski nogomet/fudbal, festival će, ovih dana,  biti održan u tri bosanskohercegovačka grada, Bijeljini, Širokom Brijegu i Zenici.

Nakon Bijeljine (13.juna) i Širokog Brijega, danas 15.juna, naredni i završni dio festivala bit će održan u Trening centru NS/FS BiH i Zenici u petak 17.juna od 10 do 14 sati.

Kako je planirano u Zenici će učestvovati: Čelik Zenica, Mladost Nević Polje, Ozren Semizovac, Banja Luka, Proleter Teslić, Borac Jelah, Čelik Doboj, Modriča, Glasinac Sokolac i ŠF Rogatica.

ŽNK Čelik je objavio spisak djevojčica, koje će biti na festivalu ženskog nogometa u Zenici ispred njihovog kluba: 1- Krajnić Alma, 2- Arnaut Zerina, 3- Ganić Lela, 4- Kozlić Lejla, 5- Šeper Aida, 6- Dizdarević Amila, 7- Dizdarević Amina, 8- Imamović Irma, 9- Kakša Melisa, 10- Alispahić Selma, 11- Kulalić Sajra, 12- Arnaut Melika, 13- Arnaut Merjem, 14- Arnaut Dalila, 15- Ćatić Zerina, 16- Muslić Lejla, 17- Đulan Adna, 18- Ormanović Adelisa, 19- Ormanović Azra, 20- Vardo Amila, 21- Ormanović Merjema, 22- Durmo Ilma .   Sve djevojčice obavezne su na Trening Centar doći do 9 sati.

Volonteri : Porca Emira, Ganić Lara, Udovičić Marija i Halać Nejra.

Koordinatorica za ženski fudbal NS/FS BiH Ivana Vlaić prenosi svoje utiske o današnjem događaju u Širokom Brijegu, koje preuzimamo sa stranice n/fsbih: „Ženski fudbal  je kod nas  u modi i drago nam je da vidjeti ovoliko djevojčica koje su zainteresovane za tu igru. Trudili smo se da ponudimo curicama što više sadržaja. Vježbale su danas na terenu koji je podijeljen na deset stanica, a na svakoj su bile različite igre i lekcije“, kaže Vlaić i dodaje:

„Sa djevojkama  su radile i neke naše reprezentativke kao i treneri  iz stručnih štabova bh reprezentativnih selekcija. Nastojali smo djevojčicama približiti i suđenje o kojem su imale priliku da uče od sutkinja sa FIFA znakom. Sve je proteklo kroz druženje, smijeh, igru i zabavu. Mislim da na kraju svi zadovoljni idemo svojim kućama.“

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno