Ostali sportovi

Na Prvenstvu Balkana u polumaratonu tri bh. predstavnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Podgorici (Crna Gora) će sutra biti održano Prvenstvo Balkana u polumaratonu. Na osnovu ostvarenih rezultata tokom sezone, selektori su na spisak uvrstili dva atletičara, Alija Imamović i Srđan Samardžić, te jednu atletičarku, Jelenu Kosić.

Prema riječima selektora ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine, konačni rezultati naših predstavnika će u najvećoj mjeri zavisiti od konkurencije kakvu budu imali. Cilj je da Samardžić završi trku sa vremenom 01:08:00 do 01:11:00, a Imamović 01:13:00 do 01:15:00. Jelena Kosić ima za cilj da trku istrči za 01:24:00 do 01:26:00.

Selektor Čabrilo je naglasio da je cilj stimulisati takmičare da se što bolje pripreme za izazove koje će nositi naredna sezona, a jedan od najvećih je Ekipno prvenstvo Evrope u trećoj diviziji.

Samardžić cilja medalju, Imamović vrlo motivisan

Najviše se svakako očekuje od Samardžića čiji je najbolji rezultat na ovoj dionici 1:07:55, a još ranije je najavio da mu je sljedeće godine cilj pomaknuti ovu granicu.

“Dobro sam se pripremio za Balkansko prvenstvo i cilj mi je plasirati se na jedno od prva tri mjesta”, izjavio je Srđan Samardžić.

“Trčao sam već na ovoj stazi, jedna je od najbržih u regionu. Ravna je bez imalo uspona. Dat ću sve od sebe da istrčim najbolji rezultat i opravdam očekivanja kluba, reprezentacije i trenera Seada Konde”, rekao je Imamović.

Banjalučanka Jelena Kosić je u Sarajevu bila druga sa 1:28:25.

“Velika mi je čast nastupiti za reprezentaciju svoje zemlje na ovako značajnom takmičenju. Po pristiglim prijavama evidentno je da će biti veoma jaka konkurencija, te su i moja očekivanja u tom smislu realna. Ne stavljam pred sebe teret medalje sa Balkanskog prvenstva ove godine, ali svakako očekujem što bolji plasman, među prvih pet ili šest djevojaka. Nadam se i popravljanju ličnog rekorda na ovoj dionici, za što smatram da sam na osnovu minulog rada potpuno spremna”, izjavila je Kosić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno