Politika

Na prijedlog Jasmina Duvnjaka Dom naroda PFBiH razmatrat će realizaciju projekta “PLAVA VODA”

Na prijedlog Jasmina Duvnjaka Dom naroda PFBiH razmatrat će realizaciju projekta “PLAVA VODA” – Kolegij Doma naroda Parlamenta Federacije BiH donio je odluku da naredna radna sjednica ovog zakonodavnog organa bude 3. oktobra u Sarajevu.
Na dnevnom redu razmatrat će se desetak zakona i još nekoliko važnih akata i dokumenata. Između ostalih, delegati će razmatrati prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, prijedlog Zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH, prijedlog Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima, zatim nacrt Zakona o podršci porodicama sa djecom, nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama, nacrt Zakona o zaštiti zraka, nacrt Zakona o poticanju male privrede i dr.
Na prijedlog Jasmina Duvnjaka, predsjednika Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH, uvrštena je i tačka Odluka o prihvatanju zaduženja po Okvirnon sporazumu o zajmu između Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) i Bosne i Hercegovine za realizaciju projekta “IZGRADNJA REGIONALNOG VODOVODA PLAVA VODA” značajnog za dugoročno sigurno snabdijevanje vodom općina Travnik, Novi Travnik, Busovača, Vitez i grada Zenica.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem