Ostali sportovi

Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Na Ilidži su se okupili kickboxeri iz cijele Evrope. Čak 1.000 boraca iz 20 evropskih zemalja učestvuje na Evropskom kupu u kickboxingu koji je danas svečano otvoren.

Ovaj vrhunski sportski događaj u Areni Hills uvršten je i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO), a njegov organizator je Kickboxing akademija “Ilidža” koju već godinama uspješno vodi Nermin Bašović.

– Okupiti 1.000 boraca iz 20 zemalja je najbolji pokazatelj kvaliteta takmičenja, ali i vrhunskog posla koji smo postigli posljednjih godina. Drago nam je što drugu godinu zaredom organiziramo Evropski kup za kadete, juniore i seniore, a koji traje tri dana (12. – 14. april). Za jedno ovako veliko takmičenje potrebna je besprijekorna organizacija, što ne bi uspjeli ostvariti bez podrške prijatelja projekta: Općine Ilidža na čelu sa načelnikom Nerminom Muzurom, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i ministra Kenana Magode, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i BH Telecoma. Naš rad i entuzijazam prepoznali su i iz Evropske kickboxing federacije, što potvrđuje i dolazak predsjednika Istvana Kiralya, sportskog direktora Srđana Bugarčića te Romea Dešea na Ilidžu. Ljubitelji borilačkih sportova, nakon odličnih borbi u petak, i danas i sutra moći će istinski uživati u Areni Hills – kaže Nermin Bašović.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno