Zenica

Na iftaru u zeničkoj Areni oko 1.500 građana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na iftaru u u zeničkoj Areni oko 1.500 građana – Večeras, 21.5.2019.godine, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici priređen je veliki iftar za blizu 1.500 postača i građana Zenice. Iftar je organizovao Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica, a povodom treće godišnjice od smrti gradonačelnika Zenice Husejina Smajlovića.

U Areni je bio je prisutan vrh Stranke demokratske akcije, predsjednik stranke Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, zastupnici i ministri iz kantona, gradski vijećnici, članovi raznih udruženja, predstavnici sportskih kolektiva, škola, brojni građani Zenice, te brojne druge zvanice, kako bi se prisjetili rahmetli gradonačelnika Husejina Smajlovića. Ujedno je obilježena i 17.noć mjeseca Ramazana, poznata kao noć velike pobjede na Bedru.

Prije iftara proučen je Jāsin i dova za dušu Husejina Smajlovića, a nakon toga klanjan je akšam namaz u džematu. Slijedio je iftar za sve prisutne i obraćanje prisutnima predsjednika SDA Zenica, Nezira Pivića, koji je istakao da je večerašnji iftar samo jedan od događaja po kojim se svaki građanin Zenice prisjeća Husejina Smajlovića i da će nastojati da ovakva druženja postanu tradicionalna.

Nakon toga govorio je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, istakavši da je rahnetli Husejin Smajlović pokazao kroz djela kako treba voditi grad, a da SDA nikad neće iznevjeriti građane BiH.

– SDA i ja vas nećemo iznevjeriti. Mi ćemo uporno i ustrajno nastaviti realizaciju našeg programa za cjelovitu BiH, za naš narod i svakog čovjeka bez obzira kojoj naciji i vjeri pripada.
Bilo je brojnih nasrtaja na temelje i vrijednosti ove zemlje, ali dok smo živi borit ćemo se za cjelovitu BiH svih naroda. Neka znaju ovi koji imaju retrogradne politike i odnose prema BiH da nikada neće uspjeti. Ova zemlja je jača od svih njih -, kazao je, pored ostalog Džaferović.
Prisutnima se obratio i Bakir Izetbegović, kazavši, između ostalog, da je Husejin Smajlović bio veliki vizionar, najbolji gradonačelnik u BiH i bio je običan čovjek, koji je ličio na svoj narod. Večerašnji Program uljepšale su ilahijama članice Hora Islamskog pedagoškog fakulteta  Zenici. Moderator večerašnje manifestacije bila je Sabina Kulenović, glumica BNP-a Zenica.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno