Info

Na hadž putuje 1600 vjernika: Poznati termini letova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na hadž putuje 1600 vjernika: Poznati termini letova – Ove godine iz Bosne i Hercegovine na hadž odlazi 1680 hadžija i sva mjesta su još prije mjesec dana popunjena. Sve ide po planu, potvrdio je direktor Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH Nezim ef. Halilović Muderris.

Planirano je da sve hadžije budu prevezene sa šest aviona saudijske avio-kompanije Vision Private Aviation. Letovi su planirani za 8., 9. i 10. august, po dva aviona. Termini letova su podnevni (13:00) i ponoćni (00:00), navodi Halilović. U svakom avionu će biti od 310 do 313 putnika. U posljednjem, šestom avionu biće hadžije iz Sandžaka koji će koristiti samo naš let, a oni će imati posebnu organizaciju, što se tiče Saudijske Arabije – dodaje Halilović.

Više od hiljadu pasoša je vizirano a svi oni koji su imali vanrednu potrebu da preuzmu putnu ispravu, mogu to učiniti u Uredu za hadž.

Edukacija hadžija će se održavati radnim danima a počinje u ponedjeljak sa sarajevskim muftijstvom, prema ranije objavljenom rasporedu. Želja nam je bila, kao i prošle godine, da izbjegnemo edukacije vikendom iz razloga što veliki broj hadžija možda ima zakazane ikrar dove tako da smo kroz ovo željeli da olakšamo našim hadžijama – ističe Halilović, napominjući da će svi vodiči u naredna tri dana imati obavezu da kontaktiraju hadžije svojih grupa, da ih obavijeste u kojoj su grupi i da nakon toga, ako bude potrebe za nekom manjom korekcijom unutar avio-grupa, da se to uvaži gdje god to bude moguće.

www.hadziumra.ba

Važno nam je da u narednih nekoliko dana napravimo intezivnu komunikaciju s našim hadžijama, da im pružimo što više servisnih informacija i da, naravno, prižimo hadžijama mogućnost da izravno kontaktiraju svoje vodiče, ljekare i šerijatske konsultante a za sve dileme se mogu obratiti i izravno Uredu za hadž.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno