Info

Na Festivalu frizera Evrope i Azije u Turskoj i jedna Zeničanka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na tradicionalnom Festivalu za frizere Europe i Azije koji je održan ove godine u Antaliji od 18. do 22. oktobra, prisustvovali su i frizeri iz Bosne i Hercegovine. Kako nam je rekla zenička frizerka Jasmina Hasić, ona je jedina “branila boje” Zenice.

Uz brojne revije, edukacije i predstavljanja novih frizerskih preparata, održano je i međunarodno takmičenje u više disciplina od kojih su predstavnici Saveza frizera BiH sudjelovali u dvije kategorije osvojivši, među više od stotinu i pedeset takmičara, visoko drugo i treće mjesto.

Biljana Vukotić iz Banje Luke u disciplini “svečane frizure” u kojoj se kreacije prave na sceni na kojoj su se takmičili frizeri iz brojnih zemalja Europe i Azije, uz veliku konkurenciju osvojila je drugo mjesto, skrenuvši sa svojim modelom Anom Biško iz Gruda veliku pažnju posjetilaca festivala i samog žirija u kojem je bio i Sanin Fazlić iz Viteza, ujedno predsjednik Saveza frizera BiH.

Ogromnu pažnju publike Festivala privukla je i neobična kreacija Ahmeda Karića iz Kaknja koji se takmičio u konkurenciji “žensko šišanje” i osvojio visoko treće mjesto.

Predsjednik Saveza frizera BiH Sanin Fazlić, koji je ujedno bio i organizator odlaska frizera iz BiH na ovaj prestižni festival, smatra da je ovo ogroman uspjeh bh.frizera i potvrda da Bosna i Hercegovina ima talentiranih mladih ljudi koji je uvijek, čak i kada se uopće ne očekuje, predstave u najljepšem svijetlu.

– Prezadovoljni smo ovogodišnjim festivalom i odazivom naših frizera. Posebno su nas obradovale medalje koje su osvojili naši Biljana i Ahmed koji su se takmičili u zaista velikoj konkurenciji, jer imamo potvrdu da bh. frizeri dobro prate svjetske modne trendove i da su bili među najkreativnijima na ovom takmičenju. S obzirom da je još uvijek pandemija i da se prošle godine ovaj festival nije ni održavao, sve je bilo na vrhunskom nivou. Iduće godine očekujemo u najmanju ruku duplo veći broj sudionika iz BiH, jer ovo je događaj na kojem se družimo, učimo, takmičimo se i jačamo naše frizersko zajedništvo”, poručuje Fazlić.

On također smatra da bi od strane države ili barem lokalnih zajednica frizeri koji ih promoviraju na ovako važnim i grandioznim manifestacijama svjetskog nivoa trebali imati barem minimalnu podršku, jer odlazak na ovakve događaje iziskuje frizerima, koji se godinama za putovanja na takmičenja samoorganiziraju, velike troškove.

foto: Trend Radio

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno