Zenica

Na društvenim mrežama najavljen protest prosvjetnih radnika – petak u 10h na platou ispred Gradske uprave

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Molim vas da objavite i prenesete vijest o pozivu na protest neformalne grupe prosvjetnih radnika iz Zenice u petak (02.08.) u 10.00h. Protest je uredno najavljen u MUP-u ZE-DO kantona, stoji u emailu koji je stigao na adrese redakcija nekolicine zeničkih medija. PRENOSIMO TEKST POZIVA:

Poziv za sve prosvjetne radnike kojima je dosta ponižavanja! Ovdje se više ne radi samo o psihičkom zlostavljanju zbog svih silnih procedura da bi jedan radnik na određeno radno vrijeme došao do posla, ovdje se radi i o udaru na samu egzistenciju, posebno što se olako donose, ili ne donose odluke koje bi sve to vrlo jednostavno riješile. Ko je kriv, odgovoran i da li se radi o političkom prepucavanju, nas trenutno ne zanima. Nas samo zanima da nas prestanu ponižavati i degradirati u gradu u kojem živimo!

Ovaj skup ima samo jedan zahtjev za sada:

HITNO UKIDANJE TAKSI PRI OVJERI DOKUMENATA KOJI SU POTREBNI DA BI SE PROSVJETNI RADNICI KOJI IMAJU UGOVOR NA ODREĐENO RADNO VRIJEME (do 15.8.) PRIJAVILI NA KONKURS!

U budućnosti borba će biti nastavljena i po drugim pitanjima i drugim institucijama!
Na trgu će biti izveden jedan mali performans, tačnije umjetnička instalacija.
Molimo sve koji budu došli na skup da se ponašaju mirno i dostojanstveno u skladu s renomeom jednog prosvjetnog radnika.
U slučaju da se do petka ukinu takse, protest se odgađa!

U pozivu je navedeno da se organizira u petak, u 10 sati, na Platou ispred Gradske uprave Zenica. 

Poziv je objavljen od strane administratora FB grupe PROSVJETNI RADNICI ZE-DO KANTONA, a nalazi se na LINKU NAJAVLJENOG DOGAĐAJA

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno