Zločini

Na carini u Rajlovcu zaplijenili veliku količinu ćetenije iz Turske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalna sanitarna inspekcija je na Graničnom prijelazu / Mjestu carinjenja Rajlovac – Sarajevo 23. decembra, zbog neispunjavanja uvjeta za uvoz, zabranila uvoz pošiljke 500 pakovanja ćetenije “Cotton Candy Pistachio” porijeklom iz Turske.

Naime, u postupku inspekcijskog nadzora nad uvozom životnih namirnica i hrane čije se carinjenje vrši na MC Rajlovac – Sarajevo, uzeti su uzorci kontrolisanog proizvoda čijom je laboratorijskom analizom i superanalizom utvrđeno da sadržaj proizvoda ne odgovara Smjernicama o mikrobiološkim kriterijumima za hranu iz 2013. godine-navedeno je iz FUZIP-a

Shodno tome, a u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opće upotrebe i Zakona o hrani, uvoz zdravstveno neispravnih namirnica i predmeta opće upotrebe je zabranjen i naređen njihov povrat pošiljatelju, odnosno uništenje, ukoliko povrat pošiljatelju nije moguć.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno