Zločini

Na Bristu sin oca ranio nožem, u Pocama ukradeno 18 stabala, u Pridražićima požar u kući

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Bristu sin oca ranio nožem, u Pocama ukradeno 18 stabala, u Pridražićima požar u kući – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, bez povređenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona registrovano je sedam krivičnih djela.

Zenica

U ul. ZAVNOBiH-a br. 131, Grad Zenica, ispred zgrade, izvršeno je krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede hladnim oružjem-nožem H.U. (1974.) iz Zenice, od strane njegovog sina H.H. (1997.) iz Zenice. Tom prilikom H.U. je zadobio povrede u predjelu stomaka koje nisu životno ugrožavajuče, a isti je prevezen na KUM Sarajevo. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP-a PU I uz prisustvo dežurnog tužioca.

U mjestu Poca, Grad Zenica, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo krađe i oštečenja tuđe stvari. Tom prilikom otuđeno je 16 stabala hrasta i 2 stabla javora, te oštečen elektro kabl dužine oko 60 metara koji napaja katoličku kapelu na seoskom groblju u mjestu Poca. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP-a PU I uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Kakanj

Putem telefona se obratio G.A. pom. direktora OŠ Ahmet Muratbegović i prijavio da je od strane NN lica u proteklih nekoliko dana izvršeno krivično djelo teške krađe u prostorije područne OŠ Roščevina. Tom prilikom otuđena jedna wc školjka, česma sa umivaonika, aparat za gašenje požara i nešto sitnog alata. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona registrovano je 9 saobraćajnih nezgoda, u jednoj SN jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Zenica

U ul. Fuada ef. Subašića, Grad Zenica, u kući vl. T.Dž. došlo je do požara, gdje je tom prilikom izgorio dio namještaja u jednoj prostoriji, dok povrijeđenih lica nije bilo. U 16,00 sati, požar lokalizovan od strane PVB Zenica u 16,00 sati. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP-a PU I uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

AKTIVNOSTI POLICIJE

Na području MUP-a ZDK, u vremenu od 09,00 do 22,00 sati, izvršena je operativna akcija pod nazivom “JAD WB 2016”. Proteklo uredno.

OSTALO
Zenica

U rudniku “Stara jama”,Grad Zenica, u otkopnim prostorijama došlo je do povrede na radu u kojoj su povrijeđena tri rudara. Tom prilikom su povrijeđeni M.A. (1984.) iz Zenice, koji je zadobio teške tjelesne povrede koje se ogledaju u frakturi nosne kosti, K.Z. (1972.) iz Zenice i O.B. (1970.) iz Zenice, koji su zadobili lakše tjelesne povrede konstatovane na UB KB Zenica. O događaju obaviješten dežurni tužilac. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika PS Centar.

Maglaj

U ul. Put branilaca, općina Maglaj, pronađeno je beživotno muško tijelo gdje je izvršenim provjerama od strane policijskih službenika utvrđeno da se radi o H. S. (1963.) iz Maglaja. O navedenom događaju upoznat je dežurni ljekar mrtvozornik u JU Dom zdravlja Maglaj, koji je izašao na lice mjesta, te utvrdio da je smrt nastupila usljed smrzavanja, te da nema tragova nasilne smrti. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika PS Maglaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno