Biznis

Na Bjelašnici u martu “TELEMACH CHILDREN SPEED CAMP 2020”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Bjelašnici u martu “TELEMACH CHILDREN SPEED CAMP 2020” – Kompanija Telemach je generalni pokrovitelj međunarodnog skijaškog kampa za djecu “TELEMACH CHILDREN SPEED CAMP 2020” koji se održava od 2. do 6. marta na planini Bjelašnica. Predstavnici kompanije Telemach su tim povodom danas potpisali Ugovor o saradnji sa ski klubom “Olimpic” koji je i organizator kampa.

“Kompanija Telemach prepoznala je značaj ovog jedinstvenog projekta i zadovoljstvo nam je što učestvujemo u osnaživanju mladih skijaša da pristupe svojoj karijeri sa strašću šampiona, istinskom radoznalošću i izuzetnom upornošću, kroz koju su, ostvarivši vrhunske rezultate prošli njihovi predavači i demonstratori. Brzina u skijanju je ključna kao i u internetu. Telemach svojim korisnicima nudi najbrži internet u BiH, čak i do 300 Mbps, asigurni smo da će i takmičari koji budu sudjelovali u ovom projektu zabilježiti rekordne brzine. Drago nam je da ćemo u partnerstvu sa organizatorom pomoći da u okviru ovog jedinstvenog kampa mladi sportisti ostvare svoje snove učeći prije svega  od svojih uzora – legendi, poput Ivice Kostelića koji je zaštitno lice kampa“, kazao je Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach.

Promotori i edukatori ove sportske manifastacije su vrhunski alpski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske.  Bosanskohercegovački olimpijci Elvedina Muzaferija , Igor Laikert, kao i nekoliko vrhunskih trenera iz regije, među kojima su i prof. Stojan Puhalj sa Mariborskog univerziteta, nekadašnji trener slovenačke reprezentacije u brzim disciplinama i Pavel Grašič, vrhunski internacionalni trener i dugogodišnji oficijelni serviser Holmenkola u Svjetskom Kup-u.

Program i aktivnosti ovog jedinstvenog kampa usmjerene su na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina. Koncept kampa je da omogući da se najbolji skijaši kroz edukativno – praktični rad povežu sa mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantuje napredak mladih skijaša u BiH”, istakao je Edin Durić, predsjednik kluba “Olimpic”.

Do saradnje Telemacha i ski kluba “Olimpic” na projektu “ TELEMACH CHILDREN SPEED CAMP 2020” dolazi u trenutku kada su na Bjelašnici, nakon izgradnje novog vertikalnog transporta, sistema za vještačko osnježivanje, homologacije staze, stvoreni svi preduslovi za razvoj brzih disciplina.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno