Nogomet

Na Bilinom Polju se spremaju za meč s Italijom, uskoro adaptacija stadiona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Jedan od zahtjeva UEFA-e koji Bilino Polje nije ispunjavalo je sala za novinare s više od stotinu mjesta, a s obzirom da je od ranije poznato da samo ovaj stadion ispunjava rigorozne uvjete za kvalifikacione utakmice, tim s Bilinog Polja je preuzeo stvari u svoje ruke te već krenuo rješavati i taj problem.

U razgovoru za Klix.ba savjetnik direktora NK Čelik Edin Omić je kazao kako je već sve dogovoreno da se ranija sala u sklopu stadiona koja se koristila za tombolu pretvori u salu za medije.

“Jedino ta prostorija ima dovoljno kvadrata da primi ne 100 novinara kako je to traženo već čak i 150 novinara. Mi smo već najavili radove za nekih 15-ak dana, a za isto toliko vremena će biti završeni. Tako da zajedno mjesec dana ćemo ispunjavati sve uvjete da na Bilinom Polju ugostimo Italiju”, kazao je Omić.

Dodao je da je to jedini uslov koje stadion u Zenici nije ispunjavao te da je uvjeren da će naša reprezentacija igrati u Zenici.

U planu je u narednom periodu i proširenje sjeverne i južne tribine za što je potrebna veća podrška ljudima koji vode stadion Bilino Polje, a uz podršku Grada Zenice radit će se na modernizaciji nekih elemenata i lašem pristupu za gledaoce i timove.

Utakmica s Italijom na rasporedu je 15. novembra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno