Nogomet

Na Bilinom polju duplo više gledalaca nego na ostalih 15 utakmica Kupa BiH zajedno

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer su odigrane utakmice 1/16 finala Kupa BiH, a svakako najveće iznenađenje desilo se na Bilinom polju, gdje je Čelik nakon izvođenja jedanaesteraca eliminirao Sarajevo. U ostalim utakmicama osim ispadanja Igmana, koji je poražen od Laktaša, ostali favoriti opravdali su očekivanja, te se plasirali u 1/8 finala Kupa BiH.

Ukupno 16 utakmica je jučer odigrano Kupa BiH u našoj zemlji, a kada je u pitanju posjeta na tim utakmicama, ona je izuzev Zenice bila ispod svakog nivoa. Jedan od uzoraka su sigurno i rani terminu utakmica na radni dan, što je doprinijelo mizernoj posjeti.

Naravno to se ne odnosi na stadion Bilino polje, gdje je prema zvaničnim podacima Comet sistema N/FSBiH bilo 9.000 gledalaca na derbiju starih rivala Čelika i Sarajeva. U ostalih 15 utakmica Kupa BiH sve zajedno je bilo ukupno 4.320 gledatelja, što znači da je samo u Zenici bilo više nego duplo gledalaca nego na ostalih 15 utakmica u našoj zemlji.

Sigurno da se još jednom pokazalo koliko Čelik i Zenica fale kada je u pitanju najviši rang takmičenja u našoj zemlji, ali kako Zeničani u posljednje dvije godine rade, te sklapaju tim za budućnost nema sumnje da ćemo crno-crvene uskoro ponovo gledati u društvu najboljih sa odblokiranim računima, jasnom vizijom i strategijom, te borbom za trofeje i izlazak u Evropu.

Sigurno da će biti zanimljivo i koga će ko izvući i ko će se s kim sastati u 1/8 finala Kup BiH. Nema sumnje da nas očekuje mnogo dobrih utakmica, a prošlogodišnji finalista FK Sarajevo svoj put u ovom takmičenju je završio za ovu sezonu što je koštalo posla i šefa struke Feđu Dudića.

Kup takmičenje se pokazalo da su iznenađenja itekako moguća, pokazali su to sinoć nogometaši Čelika koji su nošeni velikom podrškom s tribina srušili tim čiji jedan igrač košta kao cijela ekipa i stručni štab Zeničana. U fudbalu su iznenađenja moguća, a to su pokazali crno-crveni za koje neće biti iznenađenje ako i prođu narednog protivnika u okviru Kupa BiH.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno