Biznis

Mustafić: Kako bi podržala privredu i stanovništvo ASA banka do kraja godine neće podizati kamate

Podijeli ovu vijest:

Iako se trend rasta referentnih kamatnih stopa nastavlja i u okruženju je neminovan, posebno prateći EURIBOR, iz ASA Banke ističu da oni ostaju dosljedni svojoj misiji podrške bh. privredi i stanovništvu, te u skladu s tim je donesena odluka da u ovoj Banci do kraja godine neće doći do podizanja kamatnih stopa za klijente.

-Mi kao domaća banka stojimo iza svojih izjava i mišljenja smo da svi moraju nositi dio tereta u ovom momentu. Ovo je još jedna snažna poruka domaćeg kapitala i efikasnog upravljanja likvidnošću i depozitima što predstavlja dodatnu sigurnost i stabilnost za bh. tržište. Trenutno, kako stoji pozicija likvidnosti i cijena na depozitima, još se sa tim korakom može sačekati što ćemo mi i uraditi, izjavio je Predsjednik Uprave ASA Banke, Samir Mustafić.

ASA Banka vodeća je domaća banka sa širokom mrežom poslovnica u cijeloj BiH, te je posljednjom akvizicijom dodatno učvrstila svoju tržišnu poziciju, kao sistemska banka sa domaćim kapitalom.

Odlukom o nepodizanju kamatnih stopa u ovom izazovnom periodu ASA Banka šalje poruku stabilnosti i posvećenosti očuvanju domaće ekonomije, te bh. privredi i stanovništvu nastavlja biti siguran oslonac i partner, štiteći kapital i interese svojih klijenata, navode iz ASA banke.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno