Ostali sportovi

Muška ekipa KSO „Bosna“ i ženska ekipa Bosne, kao ženska reprezentacija BiH, na turniru u Mostaru povodom dana državnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muška ekipa KSO „Bosna“ i ženska ekipa Bosne, kao ženska reprezentacija BiH, na turniru u Mostaru povodom dana državnosti – Sportsko društvo invalidnih osoba (SDIO) ”NERETVA” iz Mostara povodom Dana državnosti BiH organizuje turnir u Sjedećoj odbojci, saopštili su nam iz Kluba sjedeće odbojke (KSO) „Bosna“ Zenica.

Turnir će se održati u dvorani Dječijeg sela Mostar u nedjelju 29.11.2020.godine sa početkom u 12 sati.

Na turniru učestvuju sljedeće ekipe: KSO „Bosna“ Zenica, OKI „Opština Ilidža“ Sarajevo, reprezentacija BiH (žene), i SDIO „Neretva“ Mostar.

– Pored muške ekipe KSO ”Bosna” iz Zenice na turniru će, prvi put, nastupiti i ženska ekipa našeg kluba „Bosna“, koja je odlukom SSO BiH i Paraolimpijskog komiteta preinačena u Reprezentaciju Bosne i Hercegovine, jer je jedini ženski klub sjedeće odbojke u BiH -, kažu iz KSO Bosna

Inače, to će biti prvi zvanični nastup ženske reprezentacije BiH na jednom takmičenju.

Žensku reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci u idućoj godini očekuju kvalifikacije za evropsko prvenstvo u Turskoj.

– U dosadašnjem radu ženske ekipe imali smo pomoć samo od Gradske Uprave Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, te im se ovim putem zahvaljujemo -, zahvalili su iz „Bosne“.

E.Imamović

Foto plakat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno