Sudske klupe

Mušanoviću dvije godine robije: Kako je siledžija iz Zenice pokušao ubiti poznanika…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Mušanoviću dvije godine robije: Kako je siledžija iz Zenice pokušao ubiti poznanika…  – Haris Mušanović, presudom Kantonalnog suda u Zenici, osuđen je na dvije godine robije za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja.

U prvostepenoj presudi Mušanović je proglašen krivim za pucnjavu, odnosno ranjavanje, koje se dogodilo 24. novembra prošle godine oko 20.35 sati.

“On se, zbog ranijih problema i nesuglasica njegove porodice sa Š.E., svojim vozilom dovezao blizu kuće gdje stanuje Š.E. te ga sačekao”, navodi se u ovoj presudi.

Dalje se dodaje da je Š.E. u međuvremenu stigao svojim vozilom, a kada je došao do kapije i želio da je otvori, Mušanović mu je prišao s pištoljem u ruci, pišu Nezavisne.

“Pitao ga je: ‘Poznaješ li ti mene’ i istovremeno ga udario pištoljem po lijevom uhu i licu, a Š.E. ga je, da bi se odbranio, rukama odgurnuo od sebe”, ističe se u presudi.

Kako se dalje navodi, nakon toga je Mušanović, u namjeri da ubije Š.E., cijev pištolja usmjerio u lijevu stranu grudi Š.E.

“Bio je svjestan da pucajući u dio tijela gdje se nalaze vitalni organi može ubiti Š.E., što je i htio, i sa udaljenosti veće od 50 cm, iz pištolja na kojem se nalazi natpis ‘Zastava’, a koji predstavlja prepravljeni startni gasni pištolj, ispalio je jedan metak”, navodi se u presudi.

Metak je Š.E. pogodio u lijevu stranu grudnog koša te mu tako nanio teške, po život opasne povrede.

“U pitanju je ustrijel lijeve polovine grudnog koša, prema vani i ispod dojkine bradavice sa zadržavanjem zrna projektila u trbuhu u nivou želuca. Nanio mu je i ranu u lijevom jagodičnom dijelu lica i u predjelu lijeve uške”, ističe se u presudi Kantonalnog suda u Zenici.

Mešanović je nakon toga, kako se dodaje, vozilom kojim je došao pobjegao sa mjesta događaja. Presudom je obuhvaćeno i to što je optuženi, bez odobrenja, držao 13 metaka, kao i jedan pištolj.

slobodna-bosna.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno