Zenica

MUP ZDK vas poziva: dođite i razgovarajte o korupciji sa zvaničnicima MUP-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
MUP ZDK vas poziva: dođite i razgovarajte o korupciji sa zvaničnicima MUP-a – Dana 07.06.2017. godine, sa početkom u 10,30 sati,  u TC „Džananović, u Zenici, bit će poduzimane aktivnosti u okviru zajedničke kampanje koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa ICITAP-om (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država),  te INL-om ( Kancelarijom/Uredom za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Vlade Sjedinjenih Američkih Država),  pod nazivom „Borba protiv korupcije“.
Pored osnovnog cilja kampanje da se javnost podstakne da blagovremeno prijavljuje policiji slučajeve korupcije, željeni efekat poduzimanih aktivnosti jeste i da se građani upoznaju ustvari sa tim koje sve radnje predstavljaju koruptivno djelovanje i naravno kako to mogu prijaviti, te koje su nadležnosti policije na dokumentovanju prijavljenih slučajeva korupcije.
U sklopu naznačenih aktivnosti u Zenici će, u navedeno vrijeme, biti postavljen promotivni štand na kojem će policijski službenici građanima djeliti promotivni materijal, odgovarati na pitanja građana, te generalno edukovati građane na ovu temu. Pored predstavnika ICITAP-a i INL-a, na navedenoj lokaciji će biti i predstavnici Kantonalnog tužilaštva ZDK, koji će zajedno sa  pripadnicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona  učestvovati u cjelodnevnoj kampanji.
Pozivamo Vas da nas dana 07.06.2017. godine, u 10,30 sati, posjetite na navedenoj lokaciji.
U razgovoru i kontaktima sa policijskim službenicima, upoznajte se sa osnovnim ciljevima kampanje i općenito sa problemom korupcije i načinima sprječavanja, prijavljivanja i dokumentovanja iste.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno