Zločini

MUP ZDK: Uhapšen O.J. zbog pljačke pošte

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MUP ZDK: Uhapšen O.J. nakon počinjenog razbojništva – Danas, 12.05.2020. godine, u 10,30 sati, dežurna služba Policijske stanice Crkvice u Zenici je obaviještena da je ulici Ćire Truhelke, u poštanskoj jedinici Javnog preduzeća “BH Pošta” d.o.o. Sarajevo, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju hladnim oružjem-nožem, otuđen određen iznos novca. Kako je utvrđeno, izvršilac ovog razbojništva se po izlasku iz prostorija pošte udaljio u nepoznatom pravcu.

O navedenom je odmah upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno sa uviđajnom ekipom Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama.

Na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva i otkrivanju izvršioca istog odmah su angažovane sve raspoložive policijske snage a kao rezultat brze i koordinirane akcije policije, u 11,15 sati, u ulici Margita, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su locirali i lišili slobode lice O.J., rođeno 1988. godine, iz Zenice, zbog sumnje da je počinilo navedeno razbojništvo. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja o kretanju osumnjičenog lica, te su u navedenoj ulici, u kontejneru za otpad, pronašli odjeću i obuću koju je izvršilac odbacio prilikom bjekstva i koju je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

Nakon lišenja slobode lice O.J. je zadržano u prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Prilikom pregleda navedenog lica, policijski službenici su pronašli četiri sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavljaju, a nakon poduzimanja svih potrebnih mjera i radnji, te prikupljenih dokaza i obavještenja, lice O.J. će biti predato Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH i krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. Krivičnog zakona Federacije BiH .

 Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranjeStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno