Sudske klupe

MUP ZDK: U Zenici se predao Mustafa Karamuja koji je bio u bjekstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mustafa Karamuja, osumnjičeni u akciji Meta 2 koji nije bio dostupan policijskim organima, danas se uz prisustvo advokata predao zeničkoj policiji.

Glasnogovonik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek je kazao da je Karamuja uz pratnju advokata došao pred zgradu Kantonalnog tužilaštva ZDK nakom čega ga je policija lišila slobode.

“Sada slijedi kriminalistička obrada, a nakon toga će biti predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje”, kazao je Fišek.

Karamuja do danas nije bio dostupan policijskim organima u BiH, a za njim je bila raspisana i Interpolova potjernica s obzirom da je bio van BiH.

Općinski sud u Kaknju ranije je odredio jednomjesečni pritvor za 15 policijskih službenika, dok su jednom izrečene mjere zabrane.

Više informacija bit će poznato u narednim danima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno