Zločini

MUP ZDK: Kakanjska policija lišila slobode lica osumnjičena za počinjenje više krivičnih djela

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju šest krivičnih djela “Teška krađa” koja su počinjena u toku noći 09./10.11.2022.godine, nasilnim provaljivanjem u vozila i razbijanjem bočnih stakala, kojom  prilikom je izvršilac otuđio laptop, novčanik, usb stik, lične dokumente, dva komada vatrenog oružja-pištolja i druge predmete.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su došli do saznanja  i dokaza da  se u vezu sa  izvršenjima predmetnih krivičnih djela može dovesti lice S.A.(2004.) iz Kaknja,

koji je lišen  slobode  i zadržan u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj, radi kriminalističke obrade.  Također, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo  pronađen je i lišen  slobode A.S. (1997.) iz Kaknja kod kojeg su pronađena i oduzeta dva pištolja marke “Glock” i “HS”, 50 komada pištoljskih metaka kalibra 9 mm i jedan laptop marke “HP”.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj protiv osumnjičenih lica  zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “Teška krađa” iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH te krivična djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu a  u vezi sa članom 287.  KZ F BiH “Teška krađa” i članom 33.  KZ F BiH “Pomaganje”.

Odsjek za odnose sa javnošću,  analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno