Zločini

MUP ZDK: Izvršenim pretresom u Visokom pronađeno više od dvije kg opojne droge i oružje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MUP ZDK: Izvršenim pretresom u Visokom pronađeno više od dvije kg opojne droge i oružje- U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Visoko su došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica K.A, rođenog 1987. godine, iz Visokog, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici Policijske stanice Visoko su izvršili pretres kuće i pratećih objekata koji se nalaze u ulici Braće Zečević, a koje koristi lice K.A.

Izvršenim pretresom pronađeno je sljedeće:

  • 2120,35 grama biljne materije, upakovane u pojedinačne sadržaje i pripremljene za uličnu

prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,

  • pištolj,
  • 2 digitalne vage za precizna mjerenja,
  • 54 komada municije nepoznatog kalibara,
  • dva mobilna telefonska aparata.

Lice K.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se tereti. Sporna materija, oružje i predmeti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, te izvršene kriminalističke obrade, policijski službenici Policijske stanice Visoko su lice K.A. predali na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH i krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranjeStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno