Info

MUP RS i Grad Zenica kupuju nove automobile: Pogledajte karakteristike

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nabavlja novu limuzinu sa V6 motorom za više od 140.000 KM sa porezom, objavila je u nastavku svog istraživanja Balkanska istraživačka mreža.

Među zahtjevanim karakteristikama, između ostalog, navedeni su zračni jastuci za vozača i suvozača, kontrolni pokazatelj stanja guma, navigacione mape Europe na SD kartici, asistent za paralelno parkiranje sa senzorima naprijed i nazad, senzor za svjetlo i kišu sa automatskim dnevnim svjetlima, 3-zonski automatski klima uređaj.

Tu su još i grijanje prednjih sjedala i automatsko grijanje mlaznica za pranje vjetrobranskog stakla, LED prednja svjetla sa zakretnim svjetlima i zasebnim LED dnevnim svjetlom te sistemom pranja, zadnja bočna stakla i zadnje staklo zatamnjeni, sa 65%-tnom apsorpcijom svjetlosti i komforna funkcija paljenja Press&Drive sa centralnim daljinskim zaključavanjem i dva ključa, navode iz BIRN-a.

I Grad Zenica kupuje limuzinu – za 128.000 KM sa porezom. Automobil sa turbodizelskim motorom mora imati navigaciju Evrope na SD kartici, između ostalog.

Vozilo mora posjedovati navigacione mape Europe na SD kartici, asistent za paralelno parkiranje sa senzorima naprijed i nazad, senzor za svjetlo i kišu sa automatskim dnevnim svjetlima, 3-zonski automatski klima uređaj…

Kupovinom luksuznih automobila, bosanskohercegovačke institucije često privlače pozornost javnosti. Detaljnije na ovom linku.

Izvor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem