Biznis

MUP: potpisani ugovori o nabavci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i direktor privrednog društva „R & S“ d.o.o. iz Sarajeva Kemal Selmanagić potpisali su ugovor o kupovini računara i druge računarske opreme za potrebe Ministarstva u vrijednosti 78.600 KM.

Dva dana ranije, potpisano je još nekoliko značajnih ugovora čijom realizacijom će opremljenost Ministarstva unutrašnjih poslova materijalno-tehničkim sredstvima biti u značajnoj mjeri poboljšana.

Sa privrednim društvom „Zenko“ d.o.o. iz Zenice zaključen je ugovo o kupovini kratkih policijskih jakni, ljetnih i zimskih policijskih hlača, policijskih košulja (dugi i kratki rukav), fluoroscentnih prsluka, fluoroscentnih narukavlja i natkapa. Vrijednost ugovorene opreme iznosi 62.500 KM.

Sa privrednim društvom „Uslužnost“ d.o.o. iz Sarajeva potpisan je ugovor o nabavci policijskih šapki vrijedan 34.500 KM, a sklopljeni su i ugovori sa privrednim društvom „Imtec“ iz Sarajeva o kupovini laserskih štampača vrijedan 14.200 KM, te sa privrednim društvom „Exkluziv“ iz Zenice o kupovini kopir aparata vrijedan 24.300 KM.

Sa privrednim društvom „Kraning“ d.o.o. iz Puračića Ministarstvo je sklopilo ugovor o nabavci opreme za lokacije za izdavanje ličnih dokumenata na području Zeničko-dobojskog kantona čija vrijednost iznosi 65.000 KM.

Potpisivanje navedenih ugovora predstavlja nastavak kontinuiranih napora Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Zeničko-dobojskog kantona na planu opremanja policijskih i drugih službenika sredstvima neophodnim za efikasno obavljanje njihovih poslova i zadataka. Aktivnosti usmjerene na stvaranje što boljih materijalno-tehničkih pretspostavki za neometano izvršavanje ustavnih i zakonskih obaveza ovog Ministarstva, bez obzira na ekonomske i druge teškoće, bit će nastavljene i u budućnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno