Zločini

MUP: krađa, razbijanje, požar…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MUP: krađa, razbijanje, požar… – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je jedanaest krivičnih djela.

U  ulici ZAVNOBIH-a, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vl. T. Z iz Zenice. Tom prillikom otuđeno je jedno kućno kino i neutvrđena količina raznog alata.Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP-a PU I Zenica. Službenici uniformisane policije sačinili službenu zabilješku.

U ul. Aska Borića br. 35 izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari u Internet klubu “Globus H”, vl.HM iz Zenice. NN izvršilac ili više njih su podesnim predmetom razbili staklo na prozoru objekta,te ušli u unutrašnjost,kojom prilikom su oštetili inventar u navedenom objektu. Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP-a PU I Zenica.Službenici uniformisane policije sačinili službenu zabilješku.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda, u jednoj SN, jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

U ul.Fakultetska br.32 u prostorijama MZ “Brist”, došlo je do zapaljenja kante za smeće, nakon čega je požar zahvatio i pult. Na lice mjesta izašli pripadnici PVJ Zenica, koji su lokalizovali požar.Upoznat dežurni tužilac.Izvršen uviđaj od strane inspektora za PPZ MUP-a ZE-DO Kantona i dežurne ekipe OKP PU I Zenica.Službenici uniformisane policije sačinili službenu zabilješku.

 

Na području ZE-DO kantona nije eksplozija.

OSTALO

Zenica

Dana 02.04.2016 godine u vremenu od 20,30 do 23,10 sati u Areni Zenica održan je solistički koncert Dine Merlina na kom je bilo prisutno oko 12000 posjetilaca koji je protekao bez problema.Koncert obezbjeđen od strane policijskih službenika PU I.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno