Zločini

MUP: Krađa, paljevina sijena, droga…

Policijski uviđaj
Policijski uviđaj (ilustracija)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MUP: Krađa, paljevina sijena, droga…- Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je šest krivičnih djela.

U mjestu Bilivode, grad Zenica, izvršeno je krivično djelo teške krađe u vikendicu vl. R.Dž. iz Zenice, iz koje je tom prilikom otuđena jedna peć na čvrsto gorivo marke Jotul. Uviđaj izvršen od strane službenika OKP-a PU I.

U 22,20 sati, u ul. Patriotske lige, grad Zenica, od strane policijskih službenika PS Nemila, izvršen je pregled po čl. 25 zakona o policijskim službenicima MUP-a ZE-DO Kantona M.E., kojom prilikom je kod istog pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu mariuhanu bruto težine 0,50 gr, koja je oduzeta od strane policiskih službenika. Od strane policiskih službenika sačinjana zabilješka.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta.

POŽARI I EKSPLOZIJE

U mjestu Krivače, grad Zenica, došlo je do požara usljed kojeg su izgorjela četiri plasta sijena vlasništvo G. Z. Požar lokalizovali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Zenica. Upoznat dežurni tužilac. Uviđaj će se vršiti u jutarnjim satima dana 06.03.2016. godine.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno