Zabava

Multiplex Ekran najava: “SLATKA MALA TAJNA”, “NE OSTAVLJAJ ME” i avantura za najmlađe “TAJNI ŽIVOT MAČAKA”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krimi triler sa Blake Lively i Anom Kendrick u glavnim ulogama “SLATKA MALA TAJNA”, film proslavljene bh. redateljke Aide Begić “NE OSTAVLJAJ ME” i animirana avantura za najmlađe “TAJNI ŽIVOT MAČAKA” na programu Multiplexa Ekran od 13. septembra

SLATKA MALA TAJNA (SIMPLE FAVOR)

Napet, a istovremeno glamurozan i duhoviti triler ispunjen prevratima i izdajama, tajnama i otkrivenjima, ljubavi i lojalnosti, ubojstvima i osveti, redatelja i scenarista Paula Feiga s Annom Kendrick i Blake Lively u glavnim ulogama. Radnja filma je bazirana na debitantskom romanu Darcey Bell, objavljenom 2017. godine. Film prati mamu vlogericu Stephanie Ward (Anna Kendrick) i njenu najbolju prijateljicu, glamuroznu i prekrasnu, Emily Nelson (Blake Lively) koja jednog dana nestaje nakon što zamoli Stephanie da pokupi njenog sina iz škole. Stephanie istog trena pokušava otkriti istinu vezanu za iznenadni nestanak svoje najbolje prijateljice Emily iz grada. Stephanie se udružuje s Emilynim mužem te se ubrzo počinje pitati poznaje li svoju najbolju prijateljicu onoliko dobro koliko je mislila.

Termin projekcija svaki dan od: 20:30 sati

NE OSTAVLJAJ ME (NEVER LEAVE ME)

‘Ne ostavljaj me’, novi film proslavljene bh. redateljke Aide Begić, je priča o traganju, boli i prijateljstvu sirijske siročadi Ise, Ahmeda i Muateza, koji u čarobnom, mitskom gradu Urfi, tragajući za razrješenjem trauma iz prošlosti prolaze put od destrukcije i netrpeljivosti do smisla i ljubavi. Našavši jedan drugog oni pronalaze sebe. Ovo je priča o djeci koja su u svojim mladim godinama bila prinuđena da pronađu način da se nose sa težinom života koju jedva da bi odrastao čovjek mogao da podnese. To je priča o djeci koja su u ratnim stradanjima izgubila roditelje, a onda se suočila sa životom u izgnanstvu. Prepuštena sama sebi, u svijetu koji zbog svoje sebičnosti sve manje prepoznaje patnju drugog čovjeka, ova djeca ipak pronalaze smisao, prijateljstvo i ljubav. Ovaj film se bavi djecom koju svi na ulicama svojih gradova svakodnevno viđamo, ali su za nas ta djeca nevidljiva. Njihova nevolja, siromaštvo i usamljenost je postala kao odijelo koje ih čini prozirnim za ovaj surovi svijet.

Termin projekcija svaki dan od: 19:15 sati

TAJNI ŽIVOT MAČAKA

Blanket je debeo i lijen mačak koji često sjedi zamišljen na prozoru. Živi sa sinom Capeom u svom udobnom gradskom stanu gdje je rođen i u čijoj udobnosti uživa. Radi trauma iz prošlosti, vanjskog se svijeta boji i ne želi izlaziti van stana. S druge strane, iako nikad nije izašao iz stana, aktivnog i bistrog sina Capea vanjski svijet neodoljivo privlači. Ipak, jednog dana, otac i sin moraju napustiti stan i tada kreće sjajna avantura i potraga za legendarnom Breskvotopijom.

Termin projekcija subotom i nedjeljom od: 11:00, 13:00 i 15:00 sati



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno