Ljudi Zenica

Muk i zaglušujuća tišina u Imranovoj školi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ispred Osnovne škole “Enver Čolaković” u Janjićima, kod Zenice, koju je pohađao 12-godišnji Imran Pašalić, danas muk i zaglušujuća tišina. Umjesto veselog časa, dječije graje u školskom dvorištu, zbog kraja školske godine, koji su učenici danas trebali da slave, u školskom holu postavljena je Imranova fotografija i knjiga žalosti.

Ovog mladog, perspektivnog sportistu, člana Taekwondo kluba Zenica, porodica, prijatelji, komšije i građani danas ispraćaju na vječni počinak, nakon što je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći koja se, u subotu ujutro, dogodila na magistralnom putu Bugojno-Novi Travnik.

Imran je tog jutra sa svojim trenerom, koji je bio i vozač, te dvije prijateljice, krenuo na turnir u Posušje. Tom prilikom teško su povrijeđeni njegov trener Ishak Skopljak i još dvije maloljetne prijateljice, sestre, takođe članice Taekwondo kluba Zenica. Prema posljednjim informacijama, svo troje su u svjesnom stanju, ali o prognozama je još rano govoriti.

Direktorica i razredni starješina ove škole, vidno potreseni, za Imrana imaju samo riječi hvale. Vedar i vrijedan dječak, dobar učenik i uspješan sportista. Gubitak je ogroman, sa suzama u očima govore za N1, dok se prisutni upisuju u knjigu žalosti. Imranov brat blizanac, takođe je učenik ove škole, zajedno sa bratom pohađao je VI-a razred. Imranove povrijeđene prijateljice, takođe su sjedile u klupama ove škole.

Nakon tragičnog događaja, pitali smo i građane Zenice osjećaju li se bezbijedno u saobraćaju. Sve manje, kažu, apelujući na nadležne da donesu strože saobraćajne propise koji će zaustaviti potencijalne vozače-ubice na bh. putevima.

Nakon dva dana šturih informacija nadležnog, Kantonalnog tužilaštva SBK, danas i zvanično saopštenje.

Između ostalog, kazali su da je vozač Audija, koji je uhapšen nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo mladi sportaš, u trenutku udesa bio je pod dejstvom alkohola.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno