Sudske klupe

Muharemu Doglodu osam, Imranu Skomorcu šest mjeseci zatvora zbog krađe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, dana 30.03.2023. godine donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Doglod Muharema i Skomorac Imrana zbog krivičnog djela teška krađa iz člana 287. stav 1. tačka a.) u vezi sa članom 31. KZ F BiH, kojom ih osuđuje na kaznu zatvora i to optuženog Doglod Muharema na kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) mjeseci a optuženog Skomorac Imrana na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci.

 Podsjećamo optužnicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona optuženi se terete da su obijanjem drugom oduzeli tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribave protivpravnu imovinsku korist.

 Napomena: „Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela  imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno