Sudske klupe

Muharemu Doglodu osam, Imranu Skomorcu šest mjeseci zatvora zbog krađe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, dana 30.03.2023. godine donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Doglod Muharema i Skomorac Imrana zbog krivičnog djela teška krađa iz člana 287. stav 1. tačka a.) u vezi sa članom 31. KZ F BiH, kojom ih osuđuje na kaznu zatvora i to optuženog Doglod Muharema na kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) mjeseci a optuženog Skomorac Imrana na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci.

 Podsjećamo optužnicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona optuženi se terete da su obijanjem drugom oduzeli tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribave protivpravnu imovinsku korist.

 Napomena: „Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela  imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnjaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno