Ljudi

Muhamed Badi Tunović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru pratećeg programa XIV Festivala bosanskohercegovačke drame, koji se održava u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, izložbom scenskih portreta pod nazivom “Glumac je…Glumac je…Glumac” predstavio se Muhamed Tunović Badi, fotoreporter sarajevskog “Oslobođenja”.

Tunović se na izložbi predstavio fotografijama sa portretima glumaca na otvorenoj sceni, na kojima je u djeliću sekunde pokušao da zabilježi glumačku emociju tokom predstave i trenutke u kojima nema poziranja modela u stvaranju fotografije. Još jednom je pokazao da je vrsni majstor fotografije upuštajući se u izuzetno težak zadatak stvaranja scenske fotografije u trenutku igranja pozorišne predstave.

“Tunović je kao lovac na rijetku divljač imao spreman svoj okidač za onaj trenutak kada se na najbolji način, u djeliću sekunde, vidi trenutak i emocionalno biće predstave, i njegove fotografije nas podsjećaju da vječnost, sadašnjost i prošlost, koje mogu biti očuvane u ovom djeliću sekunde na ovim fotografijama”, kazao je profesor Nedžad Fejzić otvarajući izložbu.

Ovo je četvrta samostalna izložba Muhameda Badija Tunovića, na kojoj se predstavio sa 40 radova i tematski je značajna jer je stvarana na “živoj sceni” u ambijentima koji su zavisili od svjetla, scene, raspoloženja glumca, njegove trenutne kreativnosti, ali i atmosfere ispred scenskog prostora u publici. Prema njegovim riječima fotografije su nastale za potrebe arhiva Pozorišta, a izbor fotografija da se nađu u ovom izdanju izložbe je najkraći put da se dio dokumentarnih fotografija pojavi pred očima javnosti i pozorišne publike.

Muhamed Badi Tunović, rođen 1967. godine u Zenici, već dugo godina se bavi fotografijom, a već sedamnaest godina radi kao profesionalni fotoreporter u dnevnom listu “Oslobođenje”. (SB)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno