Zenica

Muftijstvo posjetio šef ureda OSCE-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je šefa Regionalnog ureda OSCE-a u Travniku gosp. Cristijana Baralea.

Zajedno sa gosp. Baraleom u posjeti Muftijstvu zeničkom bili su i Daut Bajramović, službenik za podršku i razvoj lokalne samouprave i Nikolina Tomas, programski asistent Regionalnog ureda OSCE-a u Travniku.

Gosp. Barale upoznao je muftiju zeničkog sa djelokrugom rada Regionalnog odbora OSCE-a u Travniku, naglašavajući da ovaj Odbor pokriva područja Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, te da mu je osnovna zadaća monitoring provođenja i vladavine zakona i upravljanja u lokalnim jedinicama samouprave. Gosp. Barale iskazao je i svoje interesovanje o radu i djelovanju Muftijstva zeničkog, naglasivši da je uloga vjerskih zajednica u izgradnji pomirenja, suživota i tolerancije u društvu, jedna od ključnih u BiH.

Nakon što se zahvalio gosp. Baraleu na posjeti, muftija zenički, između ostaloga, naglasio je da je Muftijstvo zeničko otvoreno za svaki vid saradnje u cilju postizanja zajedničkih interesa, uz uvažavanje različitosti koje karakterišu bh društvo. Također, muftija je istakao da je prvi korak u izgradnji pomirenja u BiH razvijanje principa međusobnog povjerenja, da dijalog nema alternativu, te da su religijske zajednice u BiH dio rješenja, a ne dio problema.

Na kraju, iskazana je spremnost za nastavkom dobre saradnje Muftijstva zeničkog i OSCE-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno