Zenica

Muftijstvo zeničko posjetila delegacija Islamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftijstvo zeničko posjetila delegacija Islamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj – Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Islamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj, koju je predvodio glavni imam Jasmin ef. Demić.

U posjet Muftiluku zeničkom zajedno sa glavnim imamom došli su i Sakib ef. Halilović, imam u Islamskom Bošnjačkom centru Cirih, Rasim Abdagić, predsjednik IBC Cirih, Esad Jašaragić, predsjednik Nadzornog odbora IBC Cirih i Esad Gafić, blagajnik IBC Cirih.

Prijemu u Uredu muftije prisustvovali su i glavni imam i predsjednik Merdžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica i gosp. Muhamed Begagić.

Muftija zenički izrazio je dobrodošlicu delegaciji Islamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj, te ih upoznao o stanju vjerskog života na području Muftiluka zeničkog. Također, muftija je upoznao delegaciju o najznačajnijim projektima koji se trenutno realiziraju, prije svega o projektima izgradnje Islamskog centra u Zenici, zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, kao i projektima reaktiviranja rada medresa u Zenici i Tešnju.

Nakon što se zahvalio na dobrodošlici i prijemu, glavni imam Jasmin ef. Demić upoznao je prisutne o aktivnostima na području Islamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj.

Glavni imam Jasmin ef. Demić i Sakib ef. Halilović muftiji zeničkom, kao predsjedniku Glavnog odbora za izgradnju Islamskog centra u Zenici, uručili su donaciju Islamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj i Islamskog Bošnjačkog centra Cirih za izgradnju Islamskog centra.

U znak pažnje, muftija zenički gostima iz Švicarske poklonio je po primjerak knjige Alije Isakovića ”Biserje”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno