Info

Muftijstvo zeničko organizira iftar za 700 studenata i mladih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iftar za 700 studenata i mladih – U ponedjeljak 06. juna 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici održao je sastanak sa koordinatorima Muftiluka zeničkog za rad sa omladinom, socijalna pitanja, brak, porodicu i ženski aktivizam Sumedin ef. Kobilicom, mr. Džemal ef. Salkićem i Mulaimom Omić.

Sumedin ef. Kobilica obavijestio je muftiju o aktivnostima Mreže mladih Muftiluka zeničkog, te o aktivnostima na organiziranju iftara za 700 studenata i mladih, koji će u organizaciji Muftijstva zeničkog biti upriličen u petak 16. juna 2017. godine, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

Mr. Džemal ef. Salkić informirao je muftiju o putovanju u Republiku Tursku gdje je išao kao pratnja konvoju od 14 šlepera pomoći Sirijskom narodu koja je prikupljena na području Muftiluka zeničkog. Nakon povratka iz Turske, koordinator Džemal ef. je pred Ramazan organizirao akciju u okviru koje je prikupljeno i putem HO MFS ”Emmaus” uručeno 19.665 KM pomoći za iftare za narod Sirije.

Mulaima Omić informirala je muftiju o aktivnostima Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno