Ljudi

Muftija zenički u službenoj posjeti Austriji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju, 02. jula 2023. godine muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević boravio je u službenoj posjeti u Austriji u džematu Wels. Naime, taj dan su u ovom vrijednom džematu održane hatme ili promocija 25 novih učača Kur’ana koji su ove godine završili sufaru.

Pored brojnih džematlija hatmama su prisustvovali ugledni gosti: mr. Binur Mustafi predsjednik Islamske općine za G. Austriju, Midhat ef. Kupinić, potpredsjednik BKG IZBA, glavni imam Senad ef. Kusur i imami bošnjačkih džemata u G. Austriji i drugi.

Pored obraćanja uglednih zvanica obratio se i muftija Dizdarević svojim predavanjem. Muftija Dizdarević govorio je o tome da je odgoj i spoznaja Allaha dž.š. najvrijednija stvar koju možemo i moramo prenijeti na djecu.

“Bez vjere sve je uzalud. Kada si u pogrešnom vozu svaka stanica je pogrešna. Sve drugo mogu propustiti i nadomjestiti, ali ovdje greške ne smije biti niti se smije prepustiti slučaju i stihiji. Na tom putu Islamska zajednica pruža svoju punu podršku roditeljima čija su djeca najveći emanet” istakao je muftija Dizdarević.

Muftija se posebno zahvalio hafizu Senadu Podojku i svim odgovornim u džematu na iznimnoj manifestaciji i odličnoj organizaciji.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno