Info

Muftija zenički u ramazanskom zijaretu medžlisima IZ Teslić i Tešanj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak 08. juna 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović posjetio je medžlise Islamske zajednice Teslić i Tešanj.

U okviru posjete Medžlisu Islamske zajednice Teslić, muftija zenički prisustvovao je vanrednoj sjednici Izvršnog odbora ovoga Medžlisa, na kojoj je nakon preseljenja na Ahiret dosadašnjeg predsjednika gosp. Muje Zukanovića biran novi predsjednik Izvršnog odbora. Nakon provedene procedure glasanja, za novog predsjednika jednoglasno je izabran gosp. Šaban Sivić, dosadašnji član Izvršnog odbora.

Muftija zenički čestitao je novoizabranom predsjedniku Izvršnog odbora, izrazivši očekivanje da će gosp. Sivić svojim angažmanom na čelu Medžlisa IZ Teslić opravdati ukazano povjerenje.
Također, u okviru boravka na području Medžlisa IZ Teslić muftija je, u pratnji glavnog imama Džafer ef. Gračića i novoizabranog predsjednika gosp. Šabana Sivića, posjetio socijalno ugrožene porodice Omera i Melve Sivić i Hasana i Hanife Zukić u džematu Ružević. Muftija je navedenim porodicama uručio prehrambeno higijenske pakete.

U džematu Sadikovići, istog dana, u organizaciji Muftijstva zeničkog i Medžlisa Islamske zajednice Teslić, uz podršku Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH, organiziran je iftar za postače koji su slabijeg imovnog stanja. Iftaru je prisustvovalo četrdeset postača.

Nakon iftara u Tesliću, muftija je posjetio Medžlis Islamske zajednice Tešanj, gdje je u džematu Jelah klanjao teravih-namaz.

Teravih-namazu u džematu Jelah prisustvovali su i glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, predsjednik Izvršnog odbora gosp. Zehrudin Kruško i načelnik Općine Tešanj mr. Suad Huskić.
Muftija se prisutnim vjernicima obratio prigodnom besjedom u kojoj je, između ostalog, ukazao na blagodati Mubarek Ramazana, apostrofirajući važnost očuvanja moralnih vrijednosti kod muslimana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno