Info

Muftija zenički u ramazanskoj posjeti KPZ Zenica

U okviru ramazanskih aktivnosti sinoć je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević posjetio Kazneno-popravni zavod zatvorenog tipa u Zenici. Zajedno sa muftijom u posjeti KPZ-u bili su glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva Edin ef. Kavazović.

Domaćin gore navedenoj delegaciji bio je direktor KPZ-a gosp. Redžo Kahrić sa saradnicima.

Tom prilikom, u čast delegacije Muftijstva zeničkog i Medžlisa IZ Zenica organiziran je iftar, a nakon iftara muftija zenički klanjao je teravih-namaz u jednom od tri mesdžida u okviru KPZ-a.

Muftija zenički u svom obraćanju prisutnim istakao je dobru saradnju Islamske zajednice i KPZ ZT Zenica. Također, muftija je govorio o blagodatima mubarek ramazana, o tome kako su iskušenja od Allaha i dio su Njegove mudrosti, jer time iskušava svoje robove, naglašavajući da su sretni i uspješni oni koji svojim životom na ovom svijetu zasluže Džennet, a sačuvaju se Džehennema.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem